(video) Noul Land Rover Defender a fost pregătit pentru participare în raliuri

Bowler, compania care a devenit parte a grupului Jaguar Land Rover în urmă cu un an și jumătate (parte a diviziei Special Vehicle Operations), a decis reluarea campionatului său Defender Challenge, care se desfășoară deocamdată în Marea Britanie.

Astfel de competiții au mai avut loc între anii 2014-2016 şi atunci s-au folosit SUV-uri modificate de generaţie anterioară. Pentru noul sezon însă, Bowler a pregătit o versiune de raliuri a noului Defender.

https://www.youtube.com/watch?v=Lv9ULRyhcaw

Caracteristici cheie:

  • La baza maşinii de curse stă un Defender 90 cu un motor turbo de serie (pe benzină de 2.0 litri şi cu 300 CP), cuplat la cutia de viteze originală în opt trepte și cu tracțiune integrală permanentă.
  • Diferențialul central a fost de control electronic și, în general, capacitățile electronice ale maşinii sunt mult reduse. De asemenea, a fost instalat un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament.
  • Corpul a fost serios ranforsat prin: elemente transversale de podea suplimentare, sub-cadre mai puternice, suporturi întărite pentru cutia de viteze, radiator şi alte ansambluri. Și, desigur, a fost adăugată o cușcă de siguranță cu drepturi depline.
  • Admisia de aer frontală a fost mărită pentru un flux de aer mai eficient către radiatorul principal, în timp ce schimbătoarele de căldură auxiliare au fost scoase.
  • În bara de protecție frontală au apărut proiectoare de lumină suplimentare, iar panouri de protecţie s-au instalat nu doar sub motor, ci și sub pragurile laterale.
  • Pentru că traseele Defender Challenge sunt organizate în afara asfaltului, maşinii i-a fost resetată în mod evident suspensia din fabrică. Este în continuare pe arcuri, ca şi la cele mai simple versiuni Defender, însă acestea sunt noi, precum şi amortizoarele FOX cu rezervoare externe. Drept rezultat şi garda la sol a fost mărită cu 25 mm.
  • Din habitaclu s-a eliminat tot ce s-a dovedit a fi inutil, deși panoul de control a climatizării și ecranul sistemului media au fost păstrate. Diferite sunt scaunele de curse şi volanul fără airbag, iar în spatele volanului (pe coloana de direcţie) se găsesc padele de comutare manuală a treptelor.
  • Interesant este că simplificarea totală a interiorului nu a făcut mașina mai ușoară, ci a compensat doar instalarea altor elemente necesare: un astfel de Defender 90 cântărește 2.260 kg!

Prima cursă în care va participa maşina va avea loc pe 6-8 august – Iceland Hill Rally cu o lungime de 400 km. Însă campionatul Defender Challenge va începe abia în martie 2022 şi va include şapte etape.

La linia de start vor fi aliniate 12 mașini identice. Participarea va costa 99.500 de lire sterline per sezon şi suma include atât costul chiriei SUV-ului, cât şi serviciile complete de suport din partea Bowler.

Seria este deschisă atât veteranilor, cât și celor fără experiență în competiții. Pentru cei cu o experiență limitată sau cu una lipsă, Bowler poate oferi instruire și asistență pentru a obține licența necesară înainte de a trece direct la serie.

Fiecare mașină Defender Challenge va fi conformă cu reglementările FIA, permițând astfel concurenților să concureze la nivel internațional.

Specificaţii în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

https://player.vimeo.com/video/579786081
https://player.vimeo.com/video/579790747

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/