(video) Noul Range Rover Electric – primele detalii și imagini înainte de premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În luna aprilie a acestui an ni s-a promis că la sfârșitul lui 2023 va fi prezentat şi vor fi deschise precomenzile pentru primul Range Rover electric, care va intra pe piață în 2024. Compania britanică se pregătește de acest moment și iată, până atunci, primele detalii și imagini oficiale.

Totodată, începând de astăzi, se deschide lista oficială de așteptare pentru oportunitatea de a fi printre primii care plasează o precomandă pentru cel mai așteptat Range Rover din ultima vreme.

Aflăm că modelul este numit primul vehicul complet electric de la Range Rover, unul care își va amplifica acreditările moderne de lux. Designul său exemplar britanic rămâne distinctiv și de neclintit, în timp ce capacitatea sa de a merge oriunde va asigura un nivel de remorcare, parcurgere a unui vad de apă (până la 850 mm!) și tehnologie pentru orice teren, care le va depăși pe cele ale oricărui alt SUV electric de lux.

Noul Range Rover Electric este desenat, proiectat și construit în Solihull, Regatul Unit, pe arhitectura flexibilă Modular Longitudinal (MLA), alături de vehicule Range Rover hibride existente. Pentru prima dată, bateriile și EDU-urile (Electric Drive Unit) vor fi construite și asamblate la noul Electric Propulsion Manufacturing Center al JLR din Wolverhampton, pe măsură ce Range Rover se electrifică înaintea ambiției sale de zero carbon net în 2039.

Noul Range Rover Electric va oferi performanțe comparabile cu cele ale unui Range Rover cu V8 (peste 500 de cai putere) și tehnologiile necesare pentru a merge pe toate terenurile, dezvoltate in-house de experții Land Rover, un distinctiv încă de la înființarea Range Rover în 1970.

Sistemul electric de 800V va permite inclusiv o încărcare rapidă a bateriei. De asemenea, compania va oferi viitorilor clienți o experiență perfectă de deținere a unu EV – încărcare fără efort, parteneriate energetice, actualizări software-over-the-air și tehnologie inteligentă pentru a maximiza autonomia.

Testarea prototipului fizic este în curs de desfășurare, deoarece inginerii vizează realizarea celui mai silențios și mai rafinat Range Rover creat vreodată, cu o configurație unică de anulare a zgomotului provenit de la deplasarea pe orice tip de teren, a designului sonor și a nivelului de confort propus de cabină.

După un an de dezvoltare virtuală care acoperă robustețea front-end, analiza sistemelor multi-body care ia în considerare foțele suportate de șasiu și teste digitale de parcurgere a unor vaduri de apă cu o viteză de până la 50 km/h, au fost construite primele vehicule fizice. Cu acestea s-au început testele globale rutiere, din Suedia până în Dubai, la temperaturi cuprinse între -40 și +50 de grade Celsius. 

Programul global de testare fizică a fost adaptat pentru primul vehicul complet electric al Range Rover pentru a asigura robustețea sistemului de propulsie electrică, inclusiv prin podea, durabilitatea bateriei, integritatea șasiului și testele dinamice ale vehiculului prin care să se observe careva anomalii termice.

Apropo, se preconizează depunerea mai multor brevete pentru noul Range Rover Electric decât pentru orice alt Range Rover lansat anterior!

Cmentariile sunt închise