(video) Noul Renault Alaskan a primit o serie de îmbunătăţiri, dar şi noi motoare twin turbo

Un al treilea vehicul al brandului Renault Pro+, care a fost actualizat împreună cu Trafic şi Master, este noul pick-up Alaskan. Introdus în Europa în 2017, modelul reprezintă o nouă identitate vizuală în cadrul gamei de vehicule utilitare ușoare ale grupului Renault.

https://www.youtube.com/watch?v=-hDAuAV1LN0

Modelul actualizat are încă un design muscular cu o bară de protecție sculptată, linii atletice şi arcuri proeminente ale roţilor. Acesta oferă noi caracteristici pentru şi mai multă robusteţe, combinând confortul și abilitățile în off-road, împreună cu sarcina utilă sporită, noile suspensii și un sistem de frânare îmbunătățit.

Poate cea mai importantă noutate este că Renault introduce o nouă generație de motoare Blue dCi pe această maşină, propulsoarele folosind şi cele mai recente tehnologii de control al poluării, inclusiv un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). Această tehnologie reduce emisiile de particule fine fără a afecta performanța sau consumul motoarelor, rămânând cel mai bune din segment.

Noile motoare dispun şi de tehnologia twin turbo, fiind disponibile în două variaţii de putere şi cuplate fie la o cutie manuală cu şase trepte, fie la una automată cu şapte raporte: Blue dCi 160 oferă 160 CP şi un cuplu a crescut la 425 nm (+ 22 Nm), iar varianta superioară vine cu 190 CP şi 450 Nm.

Sarcina utilă a încărcăturilor ce pot fi transportate în benă de asemenea a crescut la 1.1 tone (de la +127 kg la +146 kg în funcție de versiuni), fiind combinată cu capacitatea excelentă de remorcare (cel mult 3.5 tone). Noua suspensie spate multi-link, combinată cu un cadru foarte robust, ajută la creșterea sarcinii și oferă, de asemenea, mai mult confort decât oricând în orice condiții de încărcare, reduce vibrațiile și optimizează sunetul produs de mecanisme.

Abilitățile de frânare sunt de asemenea îmbunătățite cu adăugarea unor frâne cu discuri pentru roţile posterioare. Că tot vorbim de roţi şi frânare, aflaţi că noi jante din aliaj de 17 inci vin să le înlocuiască pe cele de 16 inci (opţional fiind disponibile de 18 inci cu design nou), iar frânarea automată de urgenţă este disponibilă standard sau opţional în nivelul de echipare de bază, în dependenţă de piaţă.

Noutăţi sunt şi la capitolul sisteme de asistenţă. Trailer Sway Assist presupune un sistem care menține remorcile tractate stabile pentru a călători în condiții de siguranță  în toate circumstanțele. De asemenea, se oferă un set de camere cu vizualizare la 360 de grade pentru manevre sigure în parcări sau pentru condusul prin spații înguste fără a deteriora vehiculul. Sistemele Hill Descent Control (HCD) şi Hill Start Assist (HSA) sunt îmbunătățite și oferă un nou sistem de control dinamic pentru a controla mai bine manevrele dificile. Clienţii se vor mai putea bucura şi de prezenţa unui nou sistem multimedia cu suport Android Auto şi Apple CarPlay.

Nu în ultimul rând, Renault Alaskan va pune la dispoziţie întotdeauna o gamă completă de accesorii care îndeplinesc nevoile “adaptate” ale utilizatorilor. De exemplu, un hard-top pentru benă cu un design convingător sau un sistem audio Focal pregătit cu un specialişti în high-end-Hi-Fi pentru o mai bună experiență sonoră.

Modelul actualizat va începe să fie comercializat în statele europene din toamna acestui an.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/