(video) Noul Renault Kardian este fratele mai premium al Daciei Sandero Stepway

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault introduce, iniţial în Brazilia, primul din cele opt modele non-europene prevăzute de al său International game plan Renault 2027. Noul Kardian este destinat să înlocuiască a doua generație Sandero Stepway, care a apărut în 2012.

Baza modelului este cea de-a treia generație europeană Dacia Sandero Stepway! Sunt similare în ce priveşte platforma modulară CMF-B, ampatamentul de 2.604 mm și cadrul caroseriei, inclusiv ușile și geamurile. Dar aspectul este schimbat serios: Kardian a adoptat noul stil corporativ al Renault, cu blocuri optice pe două nivele și, potrivit francezilor, o siluetă dinamică.

Spre deosebire de Dacia Sandero Stepway, noul Renault Kardian este cu 49 mm mai lung (4.119 mm) și cu 43 mm mai lat (1.773 mm), dar în același timp cu 34 mm mai scund (1.596 mm cu bare de plafon și 1.544 mm fără ele). Se declară o gardă la sol impresionantă de 209 mm (modelul Dacia are 201 mm), iar volumul portbagajului este de 358 de litri conform metodei de calcul VDA sau 1.304 litri cu bancheta spate rabatată (cifrele indicate de Dacia sunt de 328 şi 1.108 litri.

Interiorul lui Kardian este unificat cu modelele europene Logan și Sandero. Din acestea au fost preluate planşa de bord, sistemul multimedia cu monitor tactil de 8.0 inchi şi panoul de control a climatizării. Volanul este diferit, panoul de bord este digital (7.0 inchi), iar pe tunelul central există un levier de tip joystick şi un buton separat pentru parcare. Şi controlul frânei de mână este electromecanic.

Pe piaţa braziliană, modelul va fi oferit cu un motor turbo de 1.0 litri (125 CP/220 Nm), capabil să funcționeze cu un amestec de benzină şi etanol, extrem de popular acolo. Cutia de viteze este una robotizată Magna cu șase trepte și două ambreiaje (EDC), fără alternativă, precum tracţiunea faţă. Suspensia folosește braţe McPherson în față și o bară de torsiune în spate.

Noul Kardian poate fi destul de bine echipat (lista de opțiuni include șase airbaguri, cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiului mort, climatizare automată, etc). Începutul vânzărilor este programat abia pentru martie 2024. Modelul va fi produs la uzina Renault din Brazilia, dar mai târziu şi în Maroc, de unde va ajunge în multe țări din întreaga lume, inclusiv Turcia, India și Africa de Sud.

Pentru doritorii de a afla toate detaliile despre maşină

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise