(video) Nu a fost niciodată făcut public! Reportaj cu Elon Musk şi prima maşină Tesla din 2008

0

Renumitul entuziast auto american, Jay Leno, a făcut public un reportaj-interviu cu primul Tesla Roadster şi cu Elon Musk. Materialul a fost filmat tocmai în anul 2008, dar până în prezent nu a fost niciodată făcut public.

Aşadar, iată dovada că primul electromobil Tesla şi-a făcut debutul şi în cadrul emisiunii Jay Leno’s Garage. Mai mult, Leno a avut ocazia să conducă exemplarul cu numărul VIN No. 001!

Jay Leno spune că a căutat prin arhivele sale şi a observat filmul vechi care aşa şi nu a mai fost difuzat pe canalul său de YouTube înainte. Clipul îl arată de la început pe Leno în ziua de astăzi alături de un Baker Electric, anul producţiei 1909, dar aceasta este doar o tranziție la starul adevărat – Roadster.

Exemplarul negru din imagini este primul construit vreodată pentru un client şi la acel moment avea doar aproximativ 500 de mile pe odometru. Roadster-ul original, care a fost făcut din 2008 până în 2012, a fost construit pe un șasiu extins şi preluat de la modelul sport Lotus Elise. Cu toate acestea, electromobilul nu are nicio parte comună de corp cu modelul Lotus și doar 8% din părțile-componente au fost transferate neatinse de pe Elise.

Cu bateria adăugată și sistemul de management al energiei, care sunt ambele situate în partea din spate a mașinii, Roadster este cu aproximativ 30% mai greu decât Elise, în ciuda faptului că are un corp făcut în întregime din fibră de carbon! Primul Tesla Roadster avea un acumulator format din 6.831 baterii, care putea fi încărcat până la 100%, de la zero, în 3.5 ore.

Astfel, Jay Leno a realizat atât un reportaj cu vechiul model, cât şi cu prototipul noii generaţii care se pregăteşte pentru debut. Leno deține un Model S ca automobil personal.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: 

(update) Tesla lansată în spaţiu a trecut pentru prima dată “pe lângă” Marte. Când s-ar putea întoarce pe Pământ

https://autoblog.md/elon-musk-recunoscut-ca-garaj-doua-masini-cu-motoare-cu-ardere-interna/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata