(video) Nu va mai fi un exclusiv chinez. A debutat noul Mercedes-Benz E-Class L

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La șase luni de la premiera mondială a noii generaţii E-Class W214, Mercedes-Benz introduce varianta cu ampatament lung şi totodată îi dă startul producţiei. Acest sedan are indexul din fabrică V214, litera V indicând în mod tradițional asupra maşinilor alungite. Rețeta modelului preparat pentru piaţa chineză a fost păstrată, iar acest lucru distinge E-Class-ul chinezesc de concurenții săi direcți.

Dacă sedanurile Audi și BMW întinse nu diferă aproape de loc din punct de vedere vizual de omologii lor standard, atunci varianta lungă a lui E-Class are o caroserie reproiectată, cu ferestre suplimentare lângă montanții posteriori și o formă diferită a portierelor posterioare. 

În comparație cu sedanul european, ampatamentul lui E-Class L este mărit cu 133 mm și se ridică la 3.094 mm, fiind aproape similar cu al unui S-Class W223 cu ampatament standard (3.106 mm). Spre deosebire de predecesor, lungimea totală a crescut cu 143 mm (până la 5.092 mm), lățimea nu s-a schimbat (1.880 mm), iar înălțimea a crescut cu 25 mm (1.493 mm).

Partea din față a cabinei este unificată cu sedanul standard, iar în cea posterioară există spaţiu de invidiat. În spatele cotierei centrale dintre scaunele frontale există un panou separat de control a climatizării şi o nişă pentru stocarea obiectelor mici. Pentru o taxă suplimentară se oferă scaune posterioare reglabile electric, inclusiv cu suport retractabile pentru coapse, alături de iluminare ambientală multi conturată. Un loc central este menținut, însă spătarul său poate fi coborât şi utilizat pe post de cotieră.

În China vor fi oferite doar două motorizări, ambele bazate pe un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri: E 260 L (204 CP) şi E 300 L (258 CP). Cutia de viteze este un 9G-TRONIC fără alternativă, iar tracţiunea – doar pe puntea din spate.

Întreprinderea mixtă Beijing-Benz (BAIC și Mercedes-Benz) a început să producă modelul. Vânzările pe piața internă a Chinei ar trebui să înceapă înainte de sfârșitul lui 2023. Şi nu va mai fi un exclusiv chinez: de exemplu, din a doua jumătate a lui 2024, aceste mașini sunt așteptate în India!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise