(video) O ceaţă densă a provocat pe o autostradă din SUA coliziunea a peste 168 de autovehicule

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O “super ceaţă” a provocat la începutul săptămânii curente, pe podul autostrăzii I-55 din sudul Statelor Unite, caramboluri uriaşe în care au fost implicate peste zeci de autovehicule.

Ultimele informații ale poliţiei statale din Louisiana spun despre coliziunea a cel puţin 168 de autovehicule, opt decese şi 63 de răniţi.

Şi abia astăzi s-a putut redeschide circulaţia după eliminarea consecinţelor şi asigurarea securităţii.

În prima parte a dimineţii, ceaţa extrem de densă, cauzată de bruma matinală şi de fumul degajat de incendiile de mlaştină, a redus drastic vizibilitatea şoferilor, provocând coliziuni.

O porţiune din şoseaua pe care s-a produs carambolul “a luat foc la scurt timp după accidentul iniţial”, a indicat poliţia, care a făcut publice imagini cu vehicule distruse şi arse. Din acest motiv, s-au efectuat scanări ale platformei podului pentru a furniza date suplimentare privind integritatea betonului deteriorat. Aceste teste au determinat amploarea daunelor și reparațiilor necesare, iar rezultatele inspecțiilor au făcut posibilă redeschiderea.

“Super-ceaţa” se formează de obicei atunci când vaporii de apă condensaţi se combină cu fumul şi umezeala degajate de arderea materiei organice umede, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din SUA. În timpul unor astfel de episoade, vizibilitatea poate fi redusă la mai puţin de trei metri!

Cmentariile sunt închise