(video) La intrarea în ţară, autorităţile ucrainene confiscă producţia rusească transportată în TIR-uri moldovenești

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La punctele de trecere ucrainene de la frontiera cu Republica Moldova, autorităţile ucrainene confiscă producţia rusească transportată în TIR-uri moldovenești.

Cel puţin asta reiese din mai multe filmuleţe care au devenit virale în spaţiul online. Dintr-unul au fost descărcate, de exemplu, anvelope în sumă de 50.000 de euro!

FOTO colaj: autoblog.md

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru Newsmaker a explicat că nu doar camionagiii moldoveni se confruntă acum cu acest lucru, ci și transportatorii români și turci – aproximativ 120 de camioane. Dacă documentele afirmă că încărcătură este de origine rusească, atunci [în Ucraina] este probabil să fie confiscată.

„Odată cu izbucnirea ostilităților, autoritățile ucrainene au decis ca toate încărcăturile cu legături cu companiile rusești să fie confiscate. Ei [în Ucraina] au legea marțială acum activă. În vremuri de război, așa funcționează partidele aflate în conflict. Lucrăm la acest lucru, dar astfel de probleme sunt foarte greu de rezolvat în condițiile în care se desfășoară un război la scară largă în unele țări. Este dificil să luăm și să le spunem ucrainenilor să nu ia astfel de decizii.”

Un şofer al companiei AVG Transport, Serghei, a declarat că a condus pe teritoriul Ucrainei “când a început războiul”, iar de atunci nu a mai putut să plece. Serghei spune că aproximativ 10 camioane au stat mai mult de două zile la punctul vamal Mogilev-Podolsk.

„Astăzi, administrația militară a regiunii Vinnița a decis să confiște încărcătura, numind-o strategică. În ciuda faptului că această marfă a fost plătită de destinatarul moldovean. Acum camionul este descărcat, au promis că vor emite documente care să confirme că bunurile au fost confiscate în favoarea armatei ucrainene.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/