(video) O navă cargo cu aproape 3.000 de mașini arde în largul Olandei. Totul din cauza unui electromobil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un marinar a murit și 23 au fost evacuați de pe o navă cargo de 18.500 de tone care arde în apropiere de coastele olandeze, în Marea Nordului. Vasul transporta aproape 3.000 de mașini și un vehicul electric a luat foc, scrie Daily Mail.

Un remorcher a reușit să atașeze un cablu la nava afectată pentru a preveni o derivă și blocarea unei rute importante de navigație către Germania.

Nava de marfă naviga din Germania către Egipt, când o mașină electrică a luat foc la bord. Echipajul a încercat să stingă singur flăcările, dar fără succes. Cel puțin un membru al echipajului a murit și alți câțiva au fost răniți, a anunțat paza de coastă, care a primit primele apeluri de ajutor în timpul nopții.

Elicopterele și bărcile de salvare au evacuat 23 de membri ai echipajului Fremantle Highway, sub pavilion Panama, o navă de 18.500 de tone care transportă mașini şi alte bunuri, avea 2.857 de vehicule la bord, 25 dintre ele electrice.

Oficialii au spus că sunt „mulți” răniți. „În jurul miezului nopții, Garda de Coastă a primit un raport că Fremantle Highway este în flăcări”, a spus paza de coastă olandeză.

Paza de coastă a adăugat că incidentul a avut loc la aproximativ 21 de km (14.5 mile marine) nord de insula nordică Ameland. Imaginile luate de pe țărm au arătat un nor lung de fum gri plutind peste mare, deasupra navei.

„Echipajul a încercat să stingă singur incendiul, dar nu a reușit. Din păcate, o persoană a murit și alte câteva au fost rănite”, se arată în comunicat. Tot echipajul a fost evacuat în portul olandez din apropiere, Lauwersoog, o parte dintre marinari fiind salvați din ape, după ce au sărit peste bord ca să scape de flăcări.

Nava Fremantle Highway este în prezent scăpată de sub control și este încă în flăcări. Din cauza amplorii incendiului, s-a decis să nu se urce la bord pompierii. Se încearcă stingerea focului de pe mare, cu bărci de pompieri speciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, este dificil să ții un incendiu sub control pe mare. În plus, stingerea mașinilor electrice nu este ușoară. Se fac eforturi pentru a controla „oarecum” incendiul. Însă unul dintre scenarii este că nava se va scufunda. Potrivit purtătorului de cuvânt, nava se apleacă deja considerabil pe o parte.

Amintim că un incident similar s-a întâmplat în primăvara lui 2022 cu o navă care intenționa să traverseze Atlanticul:

Cmentariile sunt închise