(video) O nouă ediție a Concursului de Eleganță de la Villa d’Este, un nou concept de la BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Concursul de Eleganță Villa d’Este (Concorso d’Eleganza Villa d’Este) este un concurs de eleganță organizat în Italia pentru mașini și motociclete clasice și de epocă. Are loc anual lângă hotelul Villa d’Este din Cernobbio, pe malul vestic al lacului Como, în nordul Italiei. Ediția din 2024 s-a desfășurat în weekend.

BMW Group organizează evenimentul, împreună cu hotelul Villa d’Este, din 2009, iar anul acesta a prezentat un alt automobil unic. Inspirat din BMW Z8 și BMW 503 a fost numit BMW Concept Skytop.

Automobilul decapotabil cu două locuri seamănă cu o sculptură auto realizată cu meticulozitate, cu o eleganţă fluidă şi sportivă, care completează postura atletică şi musculoasă. Interiorul şi exteriorul conceptului prezintă culori calde monocromatice, îmbinând materiale exclusive cu măiestria manufacturieră clasică.

Caracteristici cheie:

  • Exteriorul curat al BMW Concept Skytop este conceput pentru a inspira dorinţa de a călători. Suprafeţele sale încordate şi tensionate sunt definite de câteva linii precise care direcţionează volumul automobilului spre spate. Aripioarele integrate discret în umerii uşilor înlocuiesc mânerele convenţionale. Jantele din aliaj uşor cu lamele precise amplifică designul unic.
  • Dintr-o perspectivă panoramică, capota largă proeminentă, designul emblematic BMW cu nas de rechin, cu grilă iluminată şi secţiunea din spate scurtă, toate captează privirea. Referinţele la legendarul roadster BMW Z8 au fost alese cu grijă. Deosebit de atractivă este canelura pronunţată care se extinde de la capotă, prin interior, până la un ornament din aluminiu poziţionat pe hayon, subliniind fluxul dinamic al siluetei.

Designul curat, purist permite consolidarea tuturor funcţiilor de iluminat într-un singur corp!

  • Designul armonios al farurilor îmbină detalii extrem de complexe în conceptul general. Unităţile LED, poziţionate pe suporturi din aluminiu frezat, au fost dezvoltate personalizat pentru BMW Concept Skytop, utilizând cea mai recentă tehnologie şi design pentru farurile auto cu cel mai subţire profil disponibil în prezent! Forma plată şi definită a stopurilor completează aspectul general.
  • Roll barul finisat cu piele din spatele celor două scaune este combinat cu aripioare laterale pe montantul B şi o lunetă complet retractabilă. Cele două părţi detaşabile ale plafonului, finisate tot în piele, pot fi depozitate într-un compartiment special din portbagaj.
  • Schema de culori asigură o tranziţie lină de la interior la exterior, indiferent dacă acoperişul este deschis sau închis. În secţiunea din spate, tonul maro-roşcat al acoperişului se transpune cursiv în argintiul atenuat cu efect de umbră cromată al culorii exterioare. Gradientul de culoare elaborat din punct de vedere tehnic a fost realizat de un maestru vopsitor experimentat la uzina BMW Group din Dingolfing.
  • Scaunele din piele au accente în stil brogue. Tonul maro-roşcat al suprafeţelor creează o schemă de culori consistentă, care creează o atmosferă de lux şi spaţiu.
  • Aplicaţiile de cristal sunt încorporate cu atenţie în cockpit, completând impresia generală. Suprafeţele interioare au fost realizate în atelierul artizanal de piele al uzinei BMW Group din Dingolfing.

De asemenea, există asemănări în variantele de motor cu BMW Z8

La fel ca legendarul roadster, BMW Concept Skytop vine şi cu cel mai puternic motor V8 din portofoliul de sisteme de propulsie al BMW. Asta ne spune că baza pentru acest automobil cu o caroserie Targa este BMW M8 Competition Cabriolet (625 CP), însă cu o caroserie complet originală.

Nu există detalii despre faptul dacă acest showcar ar putea pune bazele pentru o nouă generație Z4 sau reînvierea lui Z8. Însă ceva ne spune că pe finalul actualei generații Seria 8, care se pare că nu va avea un succesor, s-ar putea oferi o serie limitată într-o caroserie Targa.

Conceptul din 2023: (video) Premieră în weekend pe malul lacului Como: Noul BMW Concept Touring Coupé

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise