(foto/video) Maşinile pe care poliţia irakiană le-a confiscat după eliberarea oraşului Mosul de terorişti

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial eliberarea orașului Mosul din mâinile teroriştilor din gruparea Statul Islamic (ISIS), după aproape un an şi câteva luni de lupte sângeroase.

După ce au fost reţinute persoanele care nu au dat bir cu fugiţii, poliţia irakiană a patrulat oraşul şi a mai confiscat zeci de maşini transformate în adevărate blindate, pe care le-a adunat într-o parcare.

Majoritatea dintre ele au caroserii modificate complex pentru a putea transporta până la destinaţie explozibil, inclusiv cu acei kamikaze care se aruncau în aer cu sau fără aceste maşini.

De regulă, teroriştii folosesc maşini de model Toyota Land Cruiser sau Toyota Hilux, însă se pare că celor din Mosul le-au fost pe plac şi aşa SUV-uri ca Hyundai Santa Fe sau KIA Sportage/Sorento. Cele mai multe dintre ele au rămas fără acoperiş şi parbriz, fiind înlocuite cu plăci groase anti glonţ şi mici geamuri.

Până când aceste blindate vor sta într-o parcare cu titlu de expoziţie pentru cei interesaţi, producătorii asiatici de automobile urmează să investigheze circumstanţele în care astfel de automobile au ajuns pe mâna ucigaşilor.

Vezi şi: TOP 10 maşini nemuritoare, construite din fabrică pentru a rezista în timp (foto)

Sursă foto: Reuters

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/