(update) Nici Tesla Cybertruck nu va putea face asta! Unul dintre atuurile pe care le vor avea maşinile Rivian

0

(update 25.12.2019) Chiar în ziua de Crăciun, sub muzică de sărbătoare, cei de la Rivian au publicat un filmuleţ oficial, de această dată făcut public pe toate canalele sale de socializare, în care arată unul din atuurile pe care îl vor avea maşinile sale electrice ce urmează să apară pe piaţă din 2020.

Tehnologia poartă denumirea Quad-Motor Tank Turn şi sunt nevoie de patru motoare electrice pe fiecare roată pentru a o putea folosi (pentru comparaţie, Tesla Cybertruck va avea maxim trei motoare doar). De această dată însă, Rivian anunţă că şi SUV-ul R1S o va avea în dotare.


(29.07.2019) Pick-up-ul electric al celor de la Rivian se va putea întoarce pe loc exact ca un tanc

În spaţiul virtual au apărut primele informaţii despre o funcţie specială a noului pick-up electric Rivian R1T. Printr-un sistem bine pus la punct automobilul este capabil de a se întoarce la 180 de grade în fracţiuni de secundă, mişcare similară pe care o poate face un vehicul cu şenile, un tanc de exemplu.

Colegi din occident au distribuit un filmuleţ care arată cum funcţionează manevra, însă acesta a fost şters de pe YouTube la cererea companiei americane.

Teoria despre apariția unui astfel de regim pe mașinile electrice ale mărcii confirmă faptul că încă în 2018 Rivian a brevetat denumirile numele Tank Turn şi Tank Steer. Mai mult decât atât, la sfârșitul anului trecut un reprezentant al mărcii a confirmat că toate mașinile mărcii echipate cu câte patru motoare pot obține o funcție proiectată exclusiv pentru deplasarea pe drumurile murdare şi pline cu pietriş.

În plus față de „modul tanc”, anterior s-a aflat că modelele Rivian R1T vor putea să se reîncarce reciproc. Pentru a face acest lucru ele vor fi echipate din uzină cu un acumulator suplimentar. Şi această soluţie a fost brevetată, fiind un mod de mărire a autonomiei la nevoie. Aici trebuie de menţionat în plus despre un sistem brevetat de baterii auxiliare care pot fi instalate şi scoase din benă, unde se vor găsi conectorii necesari şi contururi ale sistemului central de răcire.

Conform planurilor, primele două modele ale companiei urmează să fie lansate în vânzare de la sfârşitul anului 2020.

Vezi şi: Un nou parteneriat cu start-up-ul Rivian! Ce va obţine Ford în schimbul unor investiţii de $500 milioane

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata