(foto) Cum au intervenit salvatorii în ajutorul șoferilor în urma condițiilor meteo nefavorabile de joi seara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în seara zilei de 7 decembrie.

Într-un caz, angajații IGSU au fost solicitați în localitatea Sărata-Galbenă din raionul Hîncești pentru a tracta o Lada, dar și în raionul Cimișlia, satul Gradişte spre Coștangalia, unde din cauza ghețușului format pe carosabil o Honda a derapat de pe traseu.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Măgdăceşti din raionul Criuleni. Acolo salvatorii au efectuat lucrări de tractare și repunere pe roți a unui Mercedes-Benz răsturnat în urma unui accident rutier. De asemenea, salvatorii din capitală au intervenit pe strada Arborilor 7/A pentru a tracta un BMW în care se aflau copii minori.

Din cauza condițiilor dificile de circulație în urma poleiului format pe drumuri, de asemenea, mai multe camioane au rămas blocate pe traseul din raionul Cimișlia, în preajma localității Porumbrei. Salvatorii au tractat patru mașinării de mare tonaj care au derapat și au blocat circulația.

În acest context, IGSU îndeamnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasarea fără necesitate pe trasee. Totodată, salvatorii amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă șoferii aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată. IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Cmentariile sunt închise