(foto) 6.500 euro o singură roată! Detalii privind întreținerea celui mai blindat Audi din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un Audi A8 L Security cu numerele de înmatriculare KKL 001, utilizat anterior de un deputat fugar, este unul dintre bunurile care urmează să treacă din gestiunea Avia Invest în proprietatea statului. Curtea de Conturi a stabilit anterior că sedanul blindat s-a cumpărat din banii Aeroportului Internațional Chișinău și că a fost trecut la „cheltuieli ineficiente”.

Disponibil pe piaţă din a doua jumătate a lui 2014, acest automobil costase nou în jur de 500.000 de euro. Dar v-aţi întrebat vreodată cât îi costă o singură roată, dacă tot este o fortăreață mobilă?

Iată un răspuns: cât o maşină rulată! Respectiv, de costul unui set pot fi achiziționate tocmai patru automobile rulate într-o stare încă destul de bună. Ori se mai poate adăuga puţin şi lua cea mai simplă Dacia, nouă şi cu garanţie!

Iar dacă vă întrebaţi de ce costă atât de scump, aflaţi că astfel de automobile sunt echipate cu nişte roţi speciale care se deosebesc de cele pe care le vedem pe orice autoturism din trafic. Jantele forjate de 19 inci sunt îmbrăcate în anvelope Michelin PAX care măsoară 255/70 şi au indice de sarcină mare 117.

Dacă se întâmplă să se înregistreze vreo pană, banda de rulare a anvelopei eventual dezumflate se sprijină pe un inel din polimer atașat pe jantă. Avantajul acestui tip de sistem este că va ocupa cea mai mare parte a sarcinii mecanice de a oferi capacitatea de rulare pe roată (care de obicei nu se uzează sau nu trebuie înlocuită) și minimizează responsabilitatea anvelopei (care se uzează periodic și necesită înlocuire). În plus, sistemele de sprijin auxiliare promit o calitate mai bună a mersului, deoarece rigiditatea peretelui lateral poate fi echivalentă cu anvelopele standard de astăzi.

Anvelopele de genul, clasificate ca fiind de tip run-flat, permit astfel ieşirea rapidă din situații neplăcute, de exemplu un atac armat, după care automobilele blindate mai pot rula zeci de kilometri cu viteză relativ mare.

Faimosul Bugatti Veyron EB 16.4 este încă un automobil care a fost dotat cu anvelope Michelin PAX.

Cmentariile sunt închise