(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noua generaţie Audi RS 7 Sportback

Premieră de la Audi! Al doilea model din linia RS, dintr-un total de şase anunţate ulterior, a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt alături de noul Audi RS 6 Avant. Este vorba despre noua generaţie Audi RS 7 Sportback.

Ambele automobile sunt identice din punct de vedere tehnic, diferențiindu-se doar prin forma caroseriei, deşi faţa le este una şi aceeaşi.

Noul RS 7 a preluat aceeaşi caracteristică care va deveni tradiţională modelelor sport – noul design exterior introdus de RS 6 cu o corp extins în dimensiuni, mai ales pe lăţime. Cu toate acestea, creșterea pe liftback nu este atât de vizibilă: lățimea, în comparație cu un A7 obişnuit, a crescut cu doar 42 mm (până la 1.950 mm), deşi RS 6 este cu tocmai 80 de mm mai lat decât un A6 Avant standard.

Şi pe noul RS 7, dintre părțile comune ale corpului, de la modelul de bază au rămas doar capota acoperişul, portierele faţă şi hayonul. Capacul portbagajului are integrat un eleron activ care îşi face prezenţa manual sau automat la peste 100 de km/h. Jantele pot avea un diametru de 21 sau 22 de inci. Culoarea tradiţională argintie se găseşte pe carcasele oglinzilor exterioare retrovizoare standard.

În același timp, Audi RS 7 Sportback are exact același volum al portbagajului ca şi un A7 (535 şi maxim 1.390 litri), iar în premieră pe modelul sport poate fi comandată o banchetă spate pentru trei pasageri în loc de doar două locuri individuale. Printre altele, caracteristicile interiorului includ scaune sportive, grafică RS pe ecranele digital, un volan turtit în partea inferioară și multe alte dotări/elemente specifice.

Sub capotă are un V8 TFSI biturbo de 4.0 litri, care produce 600 CP și 800 Nm de cuplu (anterior 560 CP și 700 Nm pe modelul non Performance). Interesant mai este că motorul mai dispune de un sistem de deconectare a patru cilindri când se circulă liniştit şi un sistem hibrid simplu compus dintr-o mică baterie şi un demaror-generator cu centură (16 CP), conectat la o reţea electrică de 48 V, care contribuie cu un impuls de putere în primele secunde de acceleraţie.

De asemenea, sistemul conţine o funcţie de pornire rapidă a propulsorului în cadrul Start-Stop: în funcţie de regimul de rulare şi după cum hotăreşte calculatorul de bord pentru a spori eficienţa, motorul cu ardere internă poate fi deconectat atunci când se frânează şi viteza nu este mai mare de 22 de km/h, ori când automobilul se mişcă din inerţie în intervalul de viteze 55-160 km/h.

Cutia de viteze este una automată cu opt trepte şi cuplul prelucrat în trimite spre toate cele patru roţi printr-un sistem quattro cu diferenţial central, care în mod implicit îl distribuie în proporţie de 40:60 în favoarea punţii spate. În același timp, în condiții diferite, până la 70% din forța de tracțiune poate merge pe puntea din spate și până la 85% pe cea din spate.

Pentru o taxă suplimentară se oferă un diferenţial spate activ, sistem de roţi directoare spate şi un set de mecanisme de frânare carbo-ceramice. Acestea din urmă permit reducerea maselor nesuspendate cu tocmai 34 de kg!

Noul Audi RS 7 Sportback este dotat standard cu o suspensie pneumatică cu setări sport. Într-o poziţie standard, garda la sol a maşinii este cu 20 de mm mai mică decât cea a unui A7 obişnuit. La viteze mici şi la nevoie poate fi mărită cu 20 de mm, iar când se trece de 120 de km/h aceasta coboară automat cu 10 mm sub poziţia standard. În context, la comandă se pot instala amortizoare adaptive controlate electronic Dynamic Ride Control.

Noul model sport are șase moduri de rulate dedicate: comfort, auto, dynamic, efficiency, RS1 și RS2. Acestea două din urmă au capacitatea de a fi personalizate fin cu setările dorite, iar pentru activarea lor rapidă există mai nou un buton dedicat pe volan.

Ah da, de caracteristicile dinamice era să uităm. Având la bord şi un sistem Launch Control, noul RS 7 poate face 0-100 de km/h în 3.6 secunde, timp similar declarat pentru RS 6 Avant. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h, însă prin două pachete opţionale Dynamic şi Dynamic Plus poate creşte până la 280 şi 305 km/h respectiv.

Pe piața europeană noile Audi RS 6 Avant și Audi RS 7 Sportback vor începe să fie vândute simultan de la sfârșitul acestui an. Preţurile de start nu au fost anunţate deocamdată.

Vezi şi: Noul Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro se prezintă în detalii exact înainte de noul RS 7 Sportback

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/