in , ,

(video) S-a schimbat macazul! Pentru Chişinău vor fi procurate totuşi 100 de autobuze noi ISUZU

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Compania belarusă MAZ a fost descalificată pe o ultimă sută de metri din concursul repetat pentru achiziţionarea prin licitaţie a celor 100 de autobuze noi pentru municipiul Chişinău! Despre aceasta a anunţat primarul general Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook.

“În toate condiţiile legale, în conformitate cu toate procedurile, conformându-se la toate aspectele legate de legislaţia naţională şi internaţională, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a descalificat poziţia MAZ-ului, iar învingător a devenit al doilea clasat în urma rezultatelor concursului – ISUZU”.

Un contract cu ISUZU va fi semnat joi, iar autobuzele noi urmează să ajungă în ţara noastră până la sfârşitul anului curent. Suplimentar pentru suburbii, alte 58 de autobuze rulate urmează a fi la fel aduse de peste hotare.

Amintim că ISUZU a câştigat din start concursul iniţial încă anul trecut, însă Agenția de Soluționare a Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Capitalei de atribuire a contractului de achiziții publice după ce ceilalți participanți la licitație au contestat modul dubios în care s-a selectat câștigătorul.

Joi vom semna contractul de achiziţionare a celor 100 de autobuze noi pentru municipalitate.Au fost finalizate toate procedurile legale de către grupul de lucru care a muncit în acest sens, inclusiv consilieri municipali. Câștigătorul desemnat este compania ISUZU. Precizez: cele 7 autobuze din lotul de 58 de unităţi de transport, care au ajuns deja la Chişinău – nu fac parte din lotul de cele 100 de autobuze. Sunt 2 partide diferite. Cele 58 de autobuze vor fi distribuite imediat în suburbiile capitalei.În total până la sfârşitul anului la Chişinău vom avea minimum 158 de autobuze. Urmează să fie angajați suplimentar şoferi la Parcul Urban de Autobuze.Chişinăul are nevoie de transport public de calitate, iar până la finele mandatului mi-am propus ca împreună cu echipa să modernizăm PUA şi RTEC, astfel ca autobuzele şi troleibuzele care vor circula pe străzile capitalei să corespundă tuturor standardelor. P.S. Mâine la ora 10 00 va fi lansată și o nouă rută de troleibuz pe str. Albişoara.

Posted by Iv Ceban on Tuesday, June 29, 2021

Astfel spus, oferta producătorului Anadolu ISUZU Otomotiv Sanayii ve Ticaret A Ş pentru întregul lot este de 269.921.882,73 lei, una care se include în suma de 270 de milioane de lei (fără TVA), pe care primăria şi-a propus să o cheltuie pe autobuze.

Garanţia oferită de producător este de 78 de luni. Costul unui autobuz cu TVA inclus este de 179.046,72 de dolari SUA.

Iată specificaţiile tehnice ale modelului de autobuz ales – ISUZU CITIPORT E5 cu podea joasă (practic similar, dacă nu identic cu cele albastre-negre pe care le avem deja). Acesta are un motor turbo diesel (326 CP) care corespunde normelor de poluare EURO 5 şi o capacitate totală de 107 pasageri.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab


Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab