(video) Premieră mondială: Noua, a şasea generaţie Honda CR-V

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Așteptarea a luat sfârşit! Este 12 iulie 2022 şi cei care ne urmăresc activ ştiu, pentru că am anunţat din timp, că premiera noii generaţii Honda CR-V are loc astăzi! Şi iată maşina, dezvăluită complet, deocamdată într-o specificaţie nord-americană, piaţa unde este bestseller.

Caracteristici cheie:

 • Noul CR-V, conform Honda, prezintă un stil nou, robust și sofisticat, care avansează și mai mult direcția de design exterior a modelelor de teren uşoare, inspirându-se din stilul modelelor recente Ridgeline și Passport TrailSport. Este mai lung cu 68 mm, mai lat cu 10 mm şi are un ampatament întins cu doar 40 de mm. Măsoară deci 4.694 x 1.864 x până la 1.692 mm în înălţime şi are un ampatament fix de 2.7 metri.
 • Repoziționarea radicală a montanţilor frontali este numită cheia noilor proporții mai sportive ale CR-V și a unei vizibilități îmbunătățite. Baza acestor montanţi A a fost mutată cu 120 mm mai în spate, cu 71 mm spre exterior și cu 35 mm mai jos. Împreună cu noile oglinzi laterale montate acum pe portiere, aceste modificări sporesc radical câmpul vizual.
 • Nişte faruri LED vin standard. Echipările americane de bază EX și EX-L au o grilă de radiator cu o plasă neagră lucioasă şi ornamente cromate, oglinzi laterale în culoarea caroseriei, cu semnalizatoare integrate și jante standard de 18 inchi din aliaj cu 10 spițe. Un spoiler elegant de acoperiș în culoarea caroseriei și o interpretare nouă, integrală cu LED-uri, a stopurilor verticale caracteristice, vor face modelul să fie de recunoscut instantaneu din spate.
 • Echipările Sport și Sport Touring (doar în combinaţie cu motorizarea hibridă) sunt mai îndrăzneț stilizate. Diferă barele de protecţie, grila radiatorului, accentele negre lucioase şi un spoiler de acoperiş negru mat sau negru lucios. Totodată, aceste echipări sunt singurele ce adaugă ornamente cromate pentru terminaţiile de eşapament.
 • Jantele standard sunt de 18 inchi, iar cele de pe CR-V Sport Touring sunt de 19 inchi, negre.
FOTO: Motor1
 • Cu o suprafață curată, materiale de înaltă calitate și accente de lux, noul interior sportiv și modern se bazează pe noua direcție de design Honda. CR-V este, de asemenea, mai confortabil și mai spațios decât oricând, cu o distanță semnificativ mai mare între scaunele din față și din spate și mai mult spațiu pentru picioarele pasagerilor din spate (+15,24 mm). Apropo, scaunele din spate au acum opt unghiuri de înclinare pentru un confort sporit.
 • Partea superioară a panoului de instrumente a fost proiectată cu linii de tăiere minime pentru a reduce reflexiile parbrizului și alte posibile distrageri vizuale. O plasă metalică cu textură similară unui fagure, care se întinde pe toată planşa de bord, servește atât formei, cât și funcției, ascunzând deflectoarele de aer, care de altfel ar strica designul dezordonat și armonios.
 • Noile mai sunt scaunele frontale, cu o funcţie de stabilizare a corpului ocupantului, capabile astfel să reducă oboseala în timpul deplasărilor lungi, iar unghiul poziționării volanului este mai asemănător cu cel dintr-un sedan, pentru o poziție de condus mai confortabilă și mai sportivă. Între scaunele din față se află cel mai compartiment de stocare din clasă – nouă litri.
 • Noul CR-V are şi cel mai mare portbagaj din istoria modelului – 1.028 litri. Pe modelele EX și EX-L, podeaua de încărcare poate fi coborâtă pentru a mări cifra până la 1.113 litri. Cu spătarele scaunelor spate coborâte, rabatabile în proporție 60/40 pliate, volumul total se ridică la 2.166 litri.
 • CR-V EX are tapițerie textilă gri sau neagră, cu un scaun al șoferului reglabil electric în opt direcţii şi ornamente negre pe bord. Echiparea EX-L adaugă suprafețe pentru scaune din piele gri sau neagră, un scaun pentru pasager reglabil electric în patru direcții și ornamente negre lucioase pe bord. CR-V Sport vine cu tapițerie exclusivă textilă neagră și tapițerie neagră pentru bord, în timp ce Sport Touring vine cu suprafețe de scaune din piele neagră sau gri și ornamente negre lucioase pe bord. Cele două echipări de top mai au un plafon negru, cusături de contrast portocalii pe scaune, consolă, volan şi levierul cutiei de viteze.
FOTO: Motor1
 • Orice CR-V vine standard cu Apple CarPlay și Android Auto!
 • Panoul de bord dispune de un turometru complet digital (7.0 inchi) pe EX și EX-L sau un debitmetru digital de putere pe Sport și Sport Touring, iar în dreapta sa este un vitezometru fizic. Afișajul cu informații multiple oferă funcții selectabile de utilizator, cum ar fi setările Honda Sensing, informații despre vehicul și multe altele.
 • Un nou sistem audio cu ecran tactil de 7 inchi este standard pe CR-V EX și Sport, cu butoane fizice pentru volum și reglare și o structură de meniu simplificată. Zona de stocare din fața levierului cutiei de viteze este suficient de largă pentru a găzdui două smartphone-uri unul lângă altul, însoțite de două porturi USB iluminate, un USB-A de 2.5 A și USB-C de 3.0 A, care sunt standard. Pentru pasagerii din spate, două porturi de încărcare USB-C iluminate de 3.0 A sunt standard pe modelele Sport și Sport Touring.
 • CR-V EX-L și Sport Touring au un ecran tactil standard de 9 inchi, cu un buton de volum fizic, cu Apple CarPlay și Android Auto wireless, dar și o structură de navigare simplificată cu mai puține meniuri. Un încărcător wireless de 15 W pentru telefoane este de asemenea standard.
 • CR-V Sport Touring vine cu un sistem audio premium Bose cu 12 difuzoare, proiectat la comandă pentru noul interior. Dispunând de tehnologia Bose Centerpoint și de procesare digitală a semnalului SurroundStage, noul sistem plasează toți pasagerii în mijlocul muzicii, indiferent de poziția lor, cu o experiență de ascultare clară și spațioasă.
FOTO: Motor1
 • Honda spune că o experiență de conducere mai sportivă și mai antrenantă a fost creată printr-un șasiu revizuit și o structură semnificativ mai puternică. Bazat pe arhitectura globală modernizată a Honda, ampatamentul lui CR-V a fost extins pentru o călătorie mai lină și o stabilitate mai mare. Ecartamentele mai mari cu 10 mm pe ambele punţi sporesc, de asemenea, stabilitatea. O caroserie cu 15% mai rigidă la torsiune susține în continuare un condus exemplar, manevrabilitatea și rafinamentul general.
 • Actualizările suspensiei și direcției fac CR-V mai distractiv de condus. Suspensia frontală MacPherson și direcția cu raport variabil sunt acum montate pe un nou cadru secundar mai rigid, care repoziționează cremaliera de direcție pentru a îmbunătăți senzația și precizia. Manevrabilitatea este îmbunătățită și mai mult cu un subcadru spate mai rigid pentru suspensia multilink reajustată, care are o rată de arc cu 15% mai mare pentru suportul superior de arc.
 • Pentru o senzație de condus mai sportivă, modelele CR-V Sport și Sport Touring sunt dotate cu un nou sistem hibrid-electric de generația a 4-a, la bază fiind un motor nou rafinat de 2.0 litri, cu patru cilindri, care funcţionează pe baza ciclului Atkinson și are injecție directă de combustibil. Acesta este cuplat la o pereche de motoare electrice care sunt acum montate unul lângă altul. Această nouă configurație permite utilizarea unui motor de propulsie mai mare cu un cuplu crescut. 
  • Puterea combinată a sistemului este de 207 cai, iar cuplul maxim este de 335 Nm.
  • Sistemul hibrid oferă pentru prima dată o capacitate de remorcare de până la 454 kg. 
  • Linear Shift Control îmbunătățește experiența de condus, imitând senzația de turație legată de viteza vehiculului, asociată cu o transmisie convențională care schimbă treptele la accelerația larg deschisă. 
  • Noul sistem hibrid permite, de asemenea, o creștere substanțială a vitezei maxime continue, care urcă de la 138 la 185 km/h.
 • Sub capota modelelor CR-V EX și EX-L se află un motor turbo actualizat de 1.5 litri, cu un rafinament suplimentar, performanțe îmbunătățite în materie de emisii și 193 de cai putere. S-a ales cu un nou turbocompresor de înaltă eficiență şi cu răspuns ridicat, dar şi o chiulasă diferită care ajută motorul cu patru cilindri să mențină puterea de vârf pe o gamă mai largă de rpm. 
  • Cuplul maxim de 234 Nm sosește cu 300 rpm mai devreme, de la 1.700-5.000 rpm, sporind răspunsul. 
  • Zgomotul motorului a fost, de asemenea, redus semnificativ.
  • Transmisia automată variabilă continuu (CVT), care vine în tandem, a fost actualizată pentru a reduce zgomotul și vibrațiile. Îmbunătățirile semnificative ale conducerii și ale performanței includ programarea Step-Shift care simulează schimbările de viteză la accelerație maximă.
 • Un sistem AWD în timp real actualizat cu Intelligent Control System îmbunătățește gestionarea tracțiunii în condiții alunecoase, cum ar fi cele de zăpadă și noroi. Disponibil pentru maşina în toate echipările și standard pe Sport Touring, sistemul poate trimite acum până la 50% din tot cuplul către roţile din spate.
 • Pentru prima dată, CR-V dispune de Hill Descent Control. Standard pe toate echipările, sistemul mărește capacitatea off-road cu mai mult control în pante abrupte şi alunecoase. Șoferii pot selecta viteze între 3 şi 20 km/h.
 • Trei moduri de condus selectabile standard optimizează experiența de condus pentru diferite condiții. Pe lângă modurile Normal și Eco, un nou mod de zăpadă maximizează tracțiunea disponibilă și performanța în condiții de zăpadă alunecoasă. Modelele Sport și Sport Touring adaugă un nou mod Sport.
FOTO: Motor1
 • Honda spune că noul CR-V va lua garanta cinci stele în toate testele de impact. O nouă structură superioară a montanţilor A, un cadru lateral și o structură inferioară de firewall – toate au fost concepute pentru a direcționa energia de impact în jurul cabinei. Protecția împotriva impactului lateral a fost, de asemenea, sporită, cu structuri mai rigide în acoperiș, pragurile laterale și montanţii B, uși, arcurile roţilor din spate și montanţii C.
 • Introduse pentru prima dată pe noul Civic, noile airbaguri frontale pentru șofer și pasager au fost proiectate pentru a minimiza potențialul de traumatisme cerebrale severe asociate cu coliziunile frontale unghiulare. Noul airbag frontal al șoferului folosește o structură inovatoare în formă de gogoașă pentru a sprijini și ține capul pentru a reduce rotația. Airbagul frontal pe partea pasagerului folosește un design cu trei camere pentru a obține un rezultat similar, având două camere exterioare concepute pentru a sprijini capul și a minimiza rotația. Pentru prima dată, CR-V dispune de airbaguri standard pentru genunchii pasagerilor din faţă şi laterale pentru pasagerii din spate!
 • O nouă suită Honda Sensing de siguranță și tehnologii de asistenţă a șoferului integrează o nouă cameră cu unghi larg și un radar cu unde milimetrice. Noua cameră are un câmp vizual de 90 de grade, în timp ce radarul are un câmp vizual de 120 de grade. Acest unghi larg îmbunătățește performanța de prevenire a coliziunilor printr-o capacitate mai mare de a recunoaște atributele obiectelor, cum ar fi vehiculele sau pietonii, precum și liniile albe, limitele drumului, cum ar fi borduri, alte vehicule, pietoni, bicicliști, motociclete și indicatoare rutiere. Unghiul larg permite, de asemenea, o gamă extinsă de control pentru CR-V în intersecții.
 • Asistentul privind pericolele în unghiurile moarte este acum standard. De asemenea, sunt noi Jam Assist (TJA), Low-Speed Braking Control şi Traffic Sign Recognition (TSR), iar funcționarea este mai naturală pentru Adaptive Cruise Control (ACC) cu Low-Speed Follow şi Lane Keeping Assist (LKAS).
 • CR-V mai are acum un Driver Attention Monitor, care emite un avertisment pe bord atunci când simte că șoferul devine neatent. Standard şi noi mai sunt Rear Seatbelt Reminder şi Rear Seat Reminder, pentru a notifica despre necesitatea cuplării centurii pe locurile din spate şi pentru a nu uita pe nimeni pe acele scaune.

Noul CR-V va fi construit în trei fabrici din America de Nord, inclusiv la Uzina Auto East Liberty din Ohio, Uzina Auto Indiana, și Honda of Canada Mfg. Din 2006, Honda a produs peste 5 milioane de CR-V în America de Nord, aproximativ jumătate dintre acestea fiind construite în SUA.

Așteptăm acum premiera europeană!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata