Mașinile AutoFest de la Castel MIMI: Cel mai nou Porsche 911 GT2 RS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dragi prieteni, după cum probabil ați auzit, în zilele de 30 și 31 iulie AutoBlog.MD organizează o mare sărbătoare auto la Castel MIMI. Până atunci vom dezvălui ce automobile exclusiviste veți putea admira pe teritoriul castelului.

Pe lângă unele modele deja anunţate se va găsi un adevărat exponat de colecţie – cel mai nou Porsche 911 GT2 RS în caroserie 991.2! La acest automobil au avut acces doar clienţii fideli ai mărcii germane şi din cele doar 1.000 produse – doar trei au ajuns până în prezent în Republica Moldova!

La momentul prezentării, chiar în prima zi a lunii iulie din anul 2017, preţul de start îi era de 255.000 de euro! În timp valoarea doar îi va creşte, în dependenţă de stare şi ce indică odometrul!

Vezi primul nostru contact cu modelul:

Versiunea 911 GT2 RS, împreună cu cea Speedster, de exemplu, marchează un apogeu al unei generaţii a modelului 911 şi de regulă apar după facelift, adică în a doua jumătate a perioadei de existenţă a unei generaţii, marcând într-un fel apusul curând al acesteia şi încetarea producţiei. Astfel spus, până când va apărea noul GT2 RS va mai fi necesar de aşteptat câţiva ani, iar până atunci una dintre cele mai puternice şi rapide maşini stradale făcute de Porsche în toată istoria sa va rămâne aceasta din imagini!

Modelul, care mai deţine în prezent recordul de timp pe circuitul Nurburgring, are o unitate de propulsie modernizată, preluată de la precedentul 911 Turbo. Motorul boxer twin-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.8 litri generează 700 CP și 750 Nm de cuplu, forţe care sunt transferate exclusiv pe puntea din spate.

Cu o greutate de 1.470 de kilograme, poate face conform cifrelor oficiale 0-100 km/h în 2.8 secunde și atinge maximum 340 km/h, deşi în unele teste a demonstrat chiar şi 356 de km/h!

Mai este deosebit datorită folosirii unui eşapament din titan, a unui sistem de injecţie cu apă în colectorul de admisie (cu rezervor special sub capotă pentru aceasta), a unor roţi directoare posterioare şi mecanisme de frânare carbo-ceramice, dar şi a unor elemente de caroserie realizate din fibră de carbon şi magneziu, printre altele.

Opţionalul pachet Weissach, prin care se poate reduce greutatea maşinii cu 30 de kg, este la fel aplicat pe exemplarul de la AutoFest la Castel MIMI! Pachetul a pus pe maşină un acoperiş din carbon, stabilizatoare şi legături mai uşoare ale suspensiei, jante din magneziu şi o cuşcă de protecţie în habitaclu, instalată în locul scaunelor spate.

Modelul 911 GT2 RS va putea fi admirat în Porsche Zone, situat în pavilionul de sticlă de pe teritoriul Castel MIMI. Biletele la eveniment le puteți găsi pe iTicket.MD

Cmentariile sunt închise