(video) Porsche şi-a recuperat coroana pierdută pe Nurburgring! Un nou record pentru maşinile stradale

Porsche a apelat din nou la specialiştii de la Manthey-Racing pentru a-şi recupera coroana pierdută pe Nurburgring. Performanţa înregistrată este numită un nou timp de tur record pentru maşinile care au acces legal şi pe drumurile publice.

Această a fost setată pe porţiunea de 20.8 km a circuitului german, cu ajutorul unui stoc 911 GT2 RS cu 700 CP, însă dotat cu un Manthey Performance Kit. Cel mai bun timp de 6:43.300 minute (6:38.835 pe secţiunea de 20.6 km) a fost cronometrat în ziua de 14 iunie 2021 de către un notar, la volan fiind pilotul de teste Lars Kern.

Noul Performance Kit a fost dezvoltat ca parte a unei colaborări strânse între inginerii Porsche din Weissach și specialiștii Manthey din Meuspath.

Planul a fost de a bate existentul pe atunci timp record de 06:48.047 minute. Kern a putut realiza acest lucru la volanul unui 911 GT2 RS, depășind timpul anterior cu 4.747 de secunde. Automobilul a utilizat anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R pe asfalt cu o temperatură de 41 de grade, având o viteză medie de 185.87 km/h şi una maximă de 312 km/h.

„911 GT2 RS se lipește de pistă ca un lipici cu Manthey Performance Kit. Te simţi precum ai fi într-o maşină de curse, mai ales în curbe mai rapide. Este cu adevărat uluitor modul în care mașina își pune cei 700 de cai putere pe asfalt și cât de incredibil de bine frânează, rămânând întotdeauna ușoară de controlat”, a spus pilotul german.

Manthey Performance Kit de la Porsche Tequipment constă dintr-un șasiu, componente aerodinamice și frâne special dezvoltate pentru modelul 911 GT2 RS. De asemenea, include jantele ușoare din aliaj de magneziu din pachetul Weissach din fabrică.

„Componentele individuale ale kitului de performanță sunt potrivite cu exactitate. Ele devin pe deplin eficiente numai atunci când sunt instalate împreună. Drept urmare, kitul este disponibil doar momentan ca pachet întreg. Ofertele individuale sunt în prezent evaluate”, a declarat Alexander Fabig, vicepreședinte Individualizare și Clasic la Porsche AG.

Componentele aerodinamice noi sunt primele lucruri care pot fi observate pe maşină. Clapetele suplimentare pe spoilerul frontal măresc forța de apăsare pe puntea din față, în combinație cu un corp din carbon și elemente suplimentare de ghidare a aerului în zona roților din față. Forța de apăsare crește astfel de la 49 la 70 de kilograme la o viteză de 200 km/h.

Pe puntea din spate forţa de apăsare creşte de la 93 la 200 kg la aceeași viteză. Acolo este posibil datorită unui nou spoiler, difuzor modificat și a unor capace aero montate peste jante.

Suspensia coilover optimizată pentru circuite a beneficiat de asemenea de acei mulți ani de experiență în motorsport a Porsche și Manthey. Amortizoarele frontale pot fi reglate cu una din trei setări diferite, iar pentru cele posterioare există patru la număr.

Plăcuțele speciale de frână de curse pentru sistemul de frânare carbo-ceramic PCCB reduc estomparea, sporind în același timp capacitatea de răspuns și precizia de control. Conductele de frână învelite în oțel asigură un feedback mai direct al pedalei.

Jantele din magneziu, cu diametrul de 20 inci în față și 21 inci în spate, oferă o economie de greutate de 11.4 kg și sunt disponibile în culorile Brilliant Silver, Black, Aurum, White Gold Metallic şi Platinum.

Un rezervor suplimentar de apă pentru răcirea prin pulverizare a intercoolerelor crește volumul total cu aproximativ nouă litri, mărind astfel intervalul dintre realimentări.

Manthey Performance Kit by Porsche Tequipment este disponibil pentru comandă acum de la Centrele Porsche pentru clienții din Europa. Alte piețe vor urma în timp. În plus, o garanție aprobată de Porsche poate fi achiziționată acum pentru fiecare Porsche 911 GT2 RS cu Manthey Performance Kit!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise