(video) Pare a fi un record! INSP anunţă câţi şoferi beţi a prins în primele 15 zile ale lunii mai

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Cu siguranţă ar fi fost prinşi mai mulţi dacă ofiţerii de poliţie ar putea activa, toţi, 24 din 24. Însă cu forţele disponibile, în doar 15 zile ale lunii mai, angajații INSP au depistat tocmai 242 de conducători auto în stare de ebrietate la volan. Dintre aceştia, 154 în stare avansată!

Detalii despre cele mai recente cazuri:

La 15 mai, în jurul orei 17.00, în localitatea Gura Camencii din raionul Florești a fost oprit un VAZ, la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani, fiind suspectat că ar conduce în stare de ebrietate. În rezultatul testării alcoolscopice bănuiala s-a adeverit: avea o concentrație de 1.72 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Un alt caz a avut loc în aceeași seară, în jurul orei 18:35, pe traseul dintre localitățile Hincăuți și Rotunda. O tânără de 26 de ani a fost depistată la volanul unui VW T4 în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Fiind testată alcoolscopic s-a constatat o concentrație de 1.53 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Imediat femeia a fost înlăturată de la volan, fiind întreprinse măsuri de stabilire a proprietarului autovehiculului și modalitatea în care acesta a fost transmis pentru conducere.

Conform legii penale în vigoare, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată, persoana vinovată riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata