(video) Paris 2024: Premieră – Noile MINI John Cooper Works Electric și MINI John Cooper Works Aceman

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

MINI a venit la Salonul Auto de la Paris cu două mașini noi. Este vorba despre versiunile de top ale modelului Cooper Electric de nouă generație, cât și a noului Aceman. Ambele împart același tren motopropulsor

Caracteristici cheie:

  • Dispun de un singur electromotor frontal cu 258 CP/350 Nm. MINI John Cooper Works Electric este capabil de 0-100 km/h în 5.9 secunde, iar fratele mai mare în 6.4 secunde. Viteza maximă le este limitată la 200 km/h.
  • Au primit o singură baterie de 54.2 kWh, care oferă o autonomie de până la 371 și 355 km respectiv.
  • O funcţie inovatoare de boost electric, activată prin clapeta boost de pe volanul sport, injectează suplimentar și temporar alți 27 CP.
  • Printre altele, versiunile sportive au mai beneficiat de: setări de suspensie specifice, anvelope de înaltă performanţă cu aderenţă ridicată (standard) și un sistem de frânare puternic, cu etriere finisate în Chili Red şi cu logoul JCW alb.

Stil unic

  • Logoul John Cooper Works roşu, alb şi negru aminteşte de steagul în carouri din motorsport şi decorează grila frontală octogonală în negru lucios. Ca o proiecţie Welcome din oglinzile exterioare, sigla iluminată întâmpină conducătorul chiar înainte de a urca în maşină.
  • Luminile de zi ale farurilor MINI LED au bare orizontale în semnătura JCW.
  • Praguri laterale negre, aeroblades-uri la nivelul montantului C şi spoilerul spate accentuat optimizează aerodinamica. Reflectoarele şi difuzoarele verticale roşii contrastează cu difuzorul spate negru.
  • Un acoperiş contrastant în Chili Red sau un acoperiş multiton specific John Cooper Works, cu degrade roşu şi negru, poate fi selectat.
  • Modelele de jante optimizate aerodinamic sunt disponibile exclusiv pentru MINI John Cooper Works Electric în mărime de 18 inchi. Iar pentru MINI John Cooper Works Aceman sunt de 19 inchi.
MINI John Cooper Works Electric și MINI John Cooper Works Aceman

Interior inspirat de curse

  • Designul purist al interiorului reflectă schema de culori specifică JCW. Un model de textură negru şi roşu împodobeşte suprafaţa tricotată a planşei de bord. Când iluminarea ambientală este pornită, grafica luminoasă luminează acoperişul panoramic.
  • Scaunele JCW pentru conducător şi pasagerul din faţă sunt tapiţate cu piele sintetică neagră, cu ţesătură tricotată multicoloră la umeri şi cusături de accent roşii.
  • Ecranul OLED de înaltă rezoluţie, cu un diametru de 240 mm, rezumă toate datele relevante ale automobilului. Conducătorul şi pasagerul din faţă pot accesa setările de aer condiţionat, media, telefon şi navigaţie prin intermediul instrumentului central. Noile moduri MINI Experience permit personalizarea atmosferei din interior.
MINI John Cooper Works Electric și MINI John Cooper Works Aceman

Sisteme avansate de asistenţă

  • Sistemele inovatoare de asistenţă din noile modele electrice John Cooper Works sprijină şoferul atunci când nu conduce în modul sport. Controlul automat al vitezei şi al distanţei fac şi mai confortabil condusul în situaţii de trafic de zi cu zi.
  • Pe şosea, pachetul MINI Navigation oferă opţional suport cu vizualizare 3D şi Augmented View, afişează situaţia curentă a traficului, oferă informaţii despre opţiunile de parcare, inclusiv opţiunile de plată digitală şi multe altele.
  • Funcţiile extinse de asistenţă sporesc siguranţa prin sprijinirea controlul direcţiei şi al benzii, ca parte a pachetului complet Driving Assistant Plus.
  • Parking Assistant Professional foloseşte 12 senzori cu ultrasunete şi patru camere Surround View pentru a detecta locurile de parcare adecvate şi pentru a iniţia automat manevrele de parcare, dacă este necesar.

MINI John Cooper Works Electric și MINI John Cooper Works Aceman au prețuri începând de la 38.420 și 40.220 de lire sterline. Primele livrări vor avea loc în aprilie 2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise