(video) Pentru prima dată în Moldova! Un şofer se laudă că câștigat un proces împotriva poliției care a vrut să-i evacueze maşina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un şofer din capitală s-a lăudat pe o reţea de socializare că pentru prima dată în Moldova a câștigat un proces de judecată împotriva poliției care a vrut să-i ridice maşina pe evacuator. Automobilul fusese oprit pe bulevardul Dacia, în apropiere de intersecţia cu strada Hristo Botev.

„Pentru prima dată în Moldova! Precedent! A fost câștigat un proces împotriva evacuării ilegale! Poliția este în stare de șoc. Poliția va trebui să plătească despăgubiri pentru daune, inclusiv costul evacuării”, a exclamat acesta.

FOTO: facebook.com/Антонио Бандерас

Iată ce şi cum s-a întâmplat în ziua de 28 februarie:

Redacția Știri.md a luat legătura cu avocatul șoferului pentru a afla mai multe detalii pe acest caz.

„Analizând dosarul am depistat mai multe nereguli atât de procedură, cât și pe fondul cauzei. Ca urmare am decis să contestăm cauza contravențională în luna martie, iar instanța s-a expus în luna octombrie. 

Au fost încălcate mai multe fapte de procedură și de fond. Agentul constatator a emis o decizie de sancționare în baza constatărilor personale! Pe de altă parte, clientul meu trebuia să fie de acord cu sancțiunea imputată, însă clientul nu era de acord.

Astfel, agentul a greșit întocmirea deciziei de constatare. Pe lângă aceasta nu erau nici semne de circulație care să indice oprirea interzisă. Pe fondul cauzei a fost aplicat un articol contravențional care prevedea blocarea intenționată a unei benzi de circulație, iar, după părerea noastră, participanții la trafic au putut trece fără dificultăți.

Ulterior, a intervenit autospeciala de evacuare, iar agenții prin puterea lor de stat l-au obligat să achite 800 de lei pentru serviciile de evacuare care, de fapt, nu a avut loc. Ei doar au luat banii și au plecat. Clientul meu a păstrat bonul care demonstrează acest fapt.

La moment, procesul de judecată s-a finalizat cu un câștig de cauză. Acum suntem la moment de a întocmi o cerere în ordine civilă pentru a încasa din parcarea specială suma cheltuită și alte cheltuieli ale clientului meu care au fost făcute în acest sens.”

Amintim că potrivit legii, mijlocul de transport poate fi supus ridicării în următoarele condiții:

  • atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
  • atunci când staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
  • atunci când mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
  • atunci când şi dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Iar conform regulilor, dacă un şofer apare lângă automobilul personal, parcat neregulamentar după constatarea agenţilor de patrulare, el este obligat să achite, la faţa locului, costul integral al serviciului de evacuare, chiar dacă acesta nu a fost ridicat (pentru că autospeciala a venit şi a plecat goală).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/