(video) Pilotul Ferrari Charles Leclerc şi-a câştigat primul grand slam în Australia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fanii Formula 1 din Republica Moldova au fost nevoiţi să se trezească în această dimineaţă mai devreme pentru a putea urmări în direct următoarea cursă a sezonului. Cu începere de la ora 8, ora Moldovei, s-a desfăşurat peste mări şi ţări Marele Premiu al Australiei. Întrecerea a avut loc pe circuitul stradal Albert din Melbourne, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Victoria în această etapă i-a aparținut monegascului Charles Leclerc, el fiind ales şi pilotul zilei. Pentru prima dată el a reuşit şi un grand slam (start din pole position, menținerea poziției de lider în fiecare tur al cursei, setarea celui mai rapid timp de tur şi victorie).

Apropo, este al doilea pilot Ferrari care a reuşit o asemenea performanţă în ultimii 18 ani. Alonso a fost ultimul care a obţinut un grand slam în Singapore (2010).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Plecat din pole position, Leclerc, învingător şi în Bahrain, a dominat cursa de la cap la coadă şi a trecut primul linia de sosire, cu un avans de peste 20 secunde faţă de mexicanul Sergio Perez (Red Bull) respectiv peste 25 secunde faţă de britanicul George Russell (Mercedes), care au completat podiumul cursei australiene.

Pentru echipa Scuderia Ferrari este a 10-a victorie în Australia şi a 240-a din toată istoria participării în Marele Circ.

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, s-a clasat al patrulea, la peste 28 secunde, în timp ce campionul mondial Max Verstappen (Red Bull) a abandonat din cauza unei probleme mecanice în turul 39.

Al doilea pilot al lui Ferrari, spaniolul Carlos Sainz Jr, a abandonat după ce a pierdut controlul monopostului în al doilea tur şi a ieşit în decor.

În clasamentul piloţilor, Leclerc este la moment lider cu 71 puncte, fiind urmat de George Russell – 37, Carlos Sainz Jr. – 33, Sergio Perez – 30, Lewis Hamilton – 28, Max Verstappen – 25, etc.

La constructori, Ferrari conduce cu 104 puncte, urmată de Mercedes-AMG – 65, Red Bull – 55, McLaren – 24, Alpine – 22, Alfa Romeo – 13, Haas – 12, AlphaTauri – 10, Williams – 1, Aston Martin – 0 puncte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/