Motorină mai ieftină în weekend! Preţul unui litru va costa sub 27 de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ANRE a pregătit tarifele plafon care vor fi valabile pentru următoarele trei zile, în perioada 17-19 septembrie. În timp ce preţul benzinei 95 încă “nu doreşte” să coboare sub 24 de lei, iată că reducerile mai semnificative pentru motorina standard au adus preţul său la sub 27 de lei pentru un litru.

Dacă se va menţine această tendinţă, de micşorare zilnică cu cel puţin 20 de bani, nu se exclude ca săptămâna viitoare să asistăm la o reducere de preţ cu încă un leu, ceea ce nu are decât să bucure.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise