Aplicaţie mobilă utilă pentru şoferii din Moldova! Se poate verifica preţul motorinei, benzinei 95 şi GPL-ului înainte de alimentare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procesul de monitorizare a prețurilor la produsele petroliere a devenit mai comod și mai accesibil pentru consumatori și persoane interesate. ANRE anunță că a lansat aplicația mobilă a platformei e-Carburanți, care reprezintă o hartă interactivă prin intermediul căreia se oferă acces public la informațiile privind prețurile zilnice la produsele petroliere principale de tip standard și gazul lichefiat, stabilite de către titularii de licență, la fiecare stație de alimentare găsită între Prut şi Nistru.

Am încercat-o şi vă putem spune că un minus este deocamdată lipsa afișării diferenței de preţ faţă de ziua anterioară, pentru ca un şofer să vadă cu cât s-a scumpit sau s-a ieftinit carburantul pe care îl interesează. Poate cei de la ANRE vor actualiza în timp aplicaţia şi vor include funcţia.

Amintim că platforma e-Carburanţi a fost lansată pe pagina oficială a ANRE din data de 2 februarie 2022, având drept scop sporirea gradului de transparență a prețurilor operate de către companiile petroliere, precum și pentru oferirea posibilității consumatorilor de a identifica cele mai mici prețuri ale produselor petroliere, în funcție de zona în care se află aceștia. Ulterior, în scopul facilitării accesului către lista de prețuri a celor care folosesc preponderent telefoanele mobile, Parlamentul Republicii Moldova a dispus elaborarea versiunii mobile a aplicației respective.

Aplicația este realizată în limbile română și engleză și e disponibilă gratuit pentru dispozitivele ce rulează Android şi iOS. Aplicația oferă informații despre toate stațiile de alimentare cu carburanți, cu posibilitatea sortării datelor în funcție de criteriul celui mai mic preț după localitate (raion, municipiu/oraș) sau denumirea companiei petroliere.

În rezultat, consumatorii pot identifica în timp real stația dintr-o zonă geografică anumită, cea care comercializează la cel mai convenabil preț un anumit tip de produs petrolier, deja și de pe un smartphone.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/