(video) „Poate ne lămurim și fără suflare?!” Reacţia unui şofer din Criuleni la un prim contact cu etilotestul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul desfășurării operațiunii „Tulburel” polițiștii din Criuleni au identificat și documentat doi șoferi de 25 și 35 de ani care conduceau în stare de ebrietate.

În rezultatul testării cu aparatul Drager s-a constatat că șoferul de 35 ani, avea o concentrație de 0.93 mg/l alcool în aerul expirat. Pe numele acestuia urmează a fi pornită o cauză penală prevăzută de art. 264 prim al Codului Penal al Republicii Moldova (Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe).

Celălalt bărbat a avut o concentrație de 0.20 mg/l alcool în aerul expirat și riscă o amendă prevăzută de art. 233 din Codul Contravențional (Conducerea vehiculului sub influenţa alcoolului ori în stare de ebrietate produsă de alcool, predarea conducerii lui către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ori în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe), în mărime de 500 unități convenționale (25.000 lei).

VIDEO: IP Criuleni

Dar aceste cazuri nu sunt singurele înregistrate în ultimele ore! Ieri, în jurul orelor 17:00, în satul Nihoreni din raionul Rîșcani, polițiștii Direcției patrulare Nord în comun cu colegii din cadrul IGC și IGPF, aflându-se în timpul orelor de serviciu, au somat pentru stopare o motoretă de model Alpha, care nu avea numere de înmatriculare, dar și pentru că cel din spatele ghidonului nu era echipat corespunzător.

La indicațiile legale ale inspectorilor de a stopa, bărbatul intenționat a ignorat somațiile, continuându-și deplasarea.
Astfel, ajungând într-o curbă pe un drum cu pietriș, efectuând manevra de virare la stânga, acesta nu s-a isprăvit cu ghidonul și a căzut. De îngrijiri medicale nu a avut nevoie.

Identificat, șoferul de 54 de ani originar din același raion, s-a dovedit că nu posedă un permis de conducere, iar fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că avea o concentrație de 0.66 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, iar șoferul va fi sancționat conform legislației în vigoare.

VIDEO: INSP

În total, Poliţia Naţională anunţă că pe parcursul weekend-ului, în pofida tuturor acțiunilor întreprinse, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volanul mașinii 41 de șoferi în stare de ebrietate, vineri fiind înregistrat cel mai mare număr – 32. Majoritatea erau în stare de ebrietate avansată!

Conform datelor statistice, în primele nouă luni ale anului curent, astfel de conducători auto au provocat 96 de accidente rutiere soldate cu 13 decese şi 113 persoane traumatizate.

VIDEO: Politia Republicii Moldova

Cmentariile sunt închise