(video) Pole position-ul nu l-a ajutat pe Valtteri Bottas să câştige Marele Premiu al Portugaliei

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat fără mare efort Marele Premiu de Formula 1 al Portugaliei, duminică, la Portimao, aceasta fiind abia a doua sa victorie în trei curse deja desfășurate în acest sezon.

Olandezul Max Verstappen sosit al doilea, în vreme ce coechipierul finlandez al lui Hamilton, Valtteri Bottas, s-a clasat pe locul al treilea, deşi a plecat din pole position.

https://www.facebook.com/Formula1/posts/2097318570425114?cft[0]=AZW84Nin0ar2Pd9n7fFX1gMuPOyQbNR1viDs9Zl0exEmmMuabntK9Q3unhkZiLi4X-pYieQZ-n8ALRRSkYeg_5QZd_V6I5LISr-uFTGvquEg3jDF0x1dcZsmf9gbaqyqh3m2IUwsmCaZ9YXBw_Y4Jos7WMkrBcfeLliecUe8cBN_Krmb5YVNahPF7TAf1pX2gQo&tn=%2CO%2CP-R

Hamilton, cunoscut pentru sângele său rece, nu s-a pierdut cu fierea când a fost depăşit de Verstappen, în turul al şaptelea, când cursa s-a reluat după ieşirea maşinii de securitate. În turul 11, campionul mondial a trecut de Verstappen, iar apoi l-a depăşit şi pe Bottas, în turul al 20-lea. Verstappen a trecut de Bottas în turul 37, imediat după ce ambii au intrat la boxe.

Singurul abandon a fost cel al finlandezului Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), după un contact cu coechipierul său Antonio Giovinazzi, la intrarea în turul al doilea, moment în care a fost necesară singura intervenție a Safety Car-ului. În rest, cursa s-a desfăşurat liniştit, fără accidente.

Singura penalizare de cinci secunde a suportat-o Nikita Mazepin pentru că nu l-a lăsat pe Sergio Perez să-l depășească, mexicanul fiind o vreme lider al cursei.

Campionatul Mondial va continua săptămâna viitoare pe aceeaşi Peninsulă Iberică, cu Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona.

Cmentariile sunt închise