in , ,

(video) Pole position-ul nu l-a ajutat pe Valtteri Bottas să câştige Marele Premiu al Portugaliei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat fără mare efort Marele Premiu de Formula 1 al Portugaliei, duminică, la Portimao, aceasta fiind abia a doua sa victorie în trei curse deja desfășurate în acest sezon.

Olandezul Max Verstappen sosit al doilea, în vreme ce coechipierul finlandez al lui Hamilton, Valtteri Bottas, s-a clasat pe locul al treilea, deşi a plecat din pole position.

Strap yourselves in for all the best bits from Round 3 in Portimao 🎬🍿🇵🇹

Posted by F1 on Sunday, May 2, 2021

Hamilton, cunoscut pentru sângele său rece, nu s-a pierdut cu fierea când a fost depăşit de Verstappen, în turul al şaptelea, când cursa s-a reluat după ieşirea maşinii de securitate. În turul 11, campionul mondial a trecut de Verstappen, iar apoi l-a depăşit şi pe Bottas, în turul al 20-lea. Verstappen a trecut de Bottas în turul 37, imediat după ce ambii au intrat la boxe.

Singurul abandon a fost cel al finlandezului Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), după un contact cu coechipierul său Antonio Giovinazzi, la intrarea în turul al doilea, moment în care a fost necesară singura intervenție a Safety Car-ului. În rest, cursa s-a desfăşurat liniştit, fără accidente.

Singura penalizare de cinci secunde a suportat-o Nikita Mazepin pentru că nu l-a lăsat pe Sergio Perez să-l depășească, mexicanul fiind o vreme lider al cursei.

Campionatul Mondial va continua săptămâna viitoare pe aceeaşi Peninsulă Iberică, cu Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona.

GALERIE FOTO: