(video) Poliţia spune câte accidente au avut loc de când ucrainenii au început să intre masiv în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţia Republicii Moldova îndeamnă toți cetățenii, inclusiv și pe cei străini care la acest moment se află în țara noastră, să nu admită abateri de la lege și să contribuie la menținerea și siguranța ordinii publice pe teritoriul țării noastre.

Nu de alta, dar din 24 februarie și până în prezent au fost înregistrate 23 de accidente rutiere cu implicarea mijloacelor de transport înmatriculate în Ucraina, soldate cu 13 persoane traumatizate. În trei cazuri au fost implicați 6 minori, patru dintre care au fost traumatizați!

Doar astăzi cetățenilor străini le-au fost întocmite 71 de procese verbale pentru depășirea limitei de viteză, geamuri umbrite, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră sau de acordare a priorității de trecere legală, etc.

Menționăm faptul că majoritatea șoferilor ucraineni, la solicitarea polițiștilor, au acceptat să înlăture pelicula de pe geamuri, astfel adaptând automobilul la cerințele Regulamentului circulației rutiere din Republica Moldova!

Din 24 februarie până astăzi au fost înregistrate și 27 de incidente cu implicarea cetățenilor străini, printre care și conflicte în grup sau refuzul de a achita anumite bunuri și servicii. Persoanele au fost documentate și s-au conformat legislației, toate cazurile fiind la moment examinate de poliție în corespundere cu cadrul normativ în vigoare.

Precizăm că Poliția s-a autosesizat și a intervenit în toate cazurile unde i s-a cerut intervenția sau au fost plasate pe rețelele de socializare. Totuşi, multe informații din cele expuse public nu au fost confirmate.

În context, cetăţenii RM sunt îndemnaţi să-și păstreze calmul și să nu se lase provocați în anumite situații, iar pe rețelele sociale să se expună doar dacă cunosc cu certitudine cazul și nu din auzite. Cel mai rezonabil este să apeleze la 112, în cazul în care cunosc despre anumite încălcări ale legii sau să sesizeze cel mai apropiat polițist.

La intrarea în țară, cetățenii străini sunt informați de către polițiști privind necesitatea respectării legii (inclusiv RCR), dar și numărul de urgență la care pot apela în situații de risc.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise