(video) Premieră: Conceptul Skoda VISION 7S introduce noul design al viitoarelor modele şi noul logo al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda este unul dintre puţinii producători care nu realizează automobile conceptuale în zadar. În majoritatea cazurilor acestea au şanse mari de a se transforma în modele de serie.

Iar noul Skoda VISION 7S nu numai că anunță un viitor SUV mare şi electric, ci arată și noua identitate vizuală corporativă a mărcii. În plus, acesta este primul purtător al logoului actualizat în baza principiului minimalismului.

Skoda a cedat tendinței modei și, urmând multe alte companii, trece la o versiune bidimensională, plată, a emblemei sale tradiționale. Da, s-a păstrat săgeata stilizată cu pene, dar nu va mai fi folosită peste tot, prioritară fiind acum inscripția SKODA cu litere de tipar. Aceasta este realizată într-un font nou, iar apostroful de pe litera S este integrat acum în aceasta.

Culorile corporative sunt acum două nuanțe de verde – Emerald Green și Electric Green. 

Noile logouri și culori vor apărea pe platformele online Skoda și în materialele tipărite în viitorul apropiat, dar o astfel de emblemă este așteptată pe mașini abia din 2023.

Caracteristici cheie:

  • Designul viitoarelor modele Skoda va include un concept nou de formă a farurilor şi stopurilor, în forma literei T. Farurile sunt din nou duble, însă secţiunile sunt poziţionate vertical, nu orizontal ca la fosta generaţie Octavia, deşi ideea se trage de acolo. Designul feţei maşinii este numit Tech-Deck Face.
  • Designul scutului frontal care imită grila radiatorului este şi el conceput diferit: nervurile, lamele verticale au fost înlocuite cu sticlă întunecată care ascunde senzorii vehiculului. Arcurile unghiulare ale roților sunt deja familiare de la actualele crossovere ale mărcii, dar linia de sub geamuri, numită Tornado Line, este nouă: puteţi observa cum se ridică pe portiera frontală și revine la nivelul anterior pe cea posterioară.
  • Aplicaţiile negre de pe barele de protecţie, arcurile roţilor şi pragurile laterale, sunt realizate din cauciuc luat din anvelope durabile, reciclate. Cele şapte prize de aer verticale sunt funcţionale: prin ele aerul este direcționat către sistemele de răcire și frâne. Culoarea caroseriei este Explorer Green şi acest concept este primul produs Skoda vopsit într-o culoare mată.
  • În locul unor oglinzi retrovizoare sunt camere, portierele posterioare se deschid contra direcţiei de mişcare şi au grile prin care se elimină aerul cald generat în urma răcirii bateriei, iar mânerele uşilor sunt tactile şi verticale. Un element de control finisat într-un portocaliu strălucitor este situat pe ambele bare de protecţie. Acestea pot fi scoase pentru a servi drept cârlige de remorcare sau pentru a întrerupe în siguranță curentul de înaltă tensiune al vehiculului din exterior, dacă este necesar.
  • Conceptul VISION 7S este mai mare decât un Kodiaq. Măsoară 5.016 x 1.940 x 1.888 x 3.075 mm. Niciodată Skoda nu a făcut o maşină dedicată transportului de pasageri atât de mare. Jantele îi sunt la 22 inchi, iar garda la sol constituie 242 mm!
  • Are la bază platforma modulară MEB a Grupului Volkswagen, deocamdată cea mai accesibilă şi simplistă disponibilă pentru electromobile, ceea ce face maşinile care o folosesc să aibă un preţ cât mai mic posibil. Ni se spune că VISION 7S are tracțiune integrală (deci minimum două motoare electrice) şi o baterie de 89 kWh ce suportă încărcare rapidă cu până la 200 kW. Autonomia se ridică la 600 km.
  • Din denumire reieşind, dar şi din imaginile teaser pe care le-am publicat anterior pe canalul nostru de Telegram, VISION 7S este un SUV electric cu şapte locuri. Şase scaune sunt poziţionate pe trei rânduri, iar al șaptelea este destinat celui mai tânăr pasager: este vorba despre un scăunel pentru copii de vârstă fragedă, montat contra direcţiei de mişcare, pe un tunel central, în spatele scaunelor frontale. Inginerii spun că acesta este cel mai sigur loc din mașină. O cameră opţională poate transmite imagini pentru supravegherea copilului pe monitorul central.
  • Pentru statul într-o parcare sau în aşteptarea încărcării a fost concepută o setare separată pentru configuraţia din cabină. În modul Relaxing, panoul frontal cu tot cu volan şi pedale intră mai adânc în bord, iar scaunele din primul şi al doilea rând se lasă pe spate. Pentru că distanţa de operare a ecranului central devine mai mare, poate fi folosit un smartphone pentru a face asta.
  • Planşa de bord conţine un monitor de 8.8 inchi în spatele volanului şi unul central tactil de 14.6 inci (cel mai mare din vreun model Skoda), capabil de poziţionare verticală sau orizontală. Există şi un head-up display cu suport AR. În mod surprinzător, a fost păstrat un panou separat de control a climatizării, cu trei comenzi rotative. În apropiere există şase butoane tactile pentru comenzi rapide. Însăşi volanul este unul compact şi are spițe verticale neobișnuite.
  • Interiorul minimalist este lipsit de piele naturală animală. Podeaua şi portbagajul sunt acoperite cu un cauciuc luat din anvelope reciclate, iar pentru ornamente se foloseşte pentru prima dată o vopsea fină mată în loc de crom. Țesăturile sunt realizate din fire de poliester 100% reciclate. Pe planşa de bord se foloseşte piele artificială.
  • Pasagerii din al doilea și al treilea rând își pot atașa magnetic dispozitivele electronice de spătarele scaunelor din fața lor pentru o vizualizare optimă. Telefoanele puse la încărcat wireless la fel sunt menţinute în poziţie de magneţi.
  • VISION 7S mai introduce o nouă serie de funcții Simply Clever pentru care Skoda este renumită.
    • Deflectoarele de aer de pe planşa de bord funcționează într-un mod discret, difuz, până când este necesară o ventilație mai directă; prin simpla apăsare a unui buton, acestea alunecă în sus pentru a oferi un flux direct de aer.
    • Pasagerii vor găsi, de asemenea, suprafețe magnetice sub consola centrală plutitoare, unde pot fi atașate în siguranță termosuri sau o trusă de prim ajutor.
    • Include, de asemenea, rucsacuri practice care sunt atașate magnetic de spătarele scaunelor și pot fi luate cu familia în zilele libere.
    • Un acoperiș panoramic mare din sticlă inundă interiorul lui VISION 7S cu lumină.
    • În fața ecranului central de pe panoul de instrumente se află un cristal mare care indică starea bateriei și a încărcării folosind culori diferite. Acest lucru poate fi văzut cu ușurință din afara mașinii.

În decurs de 3-4 ani, până în 2026, compania promite să aducă pe piață trei vehicule electrice noi, dintre care unul va fi un SUV mare cu şapte locuri. Celelalte două vor fi un autoturism mic şi un SUV compact. De asemenea, în următorii cinci ani, Skoda intenționează să investească 5.6 miliarde de euro în mobilitate electrică și alte 700 de milioane în servicii digitale. 

În ce priveşte noul design, acesta va fi implementat treptat începând cu anul viitor, când va avea loc debutul noilor generații Superb şi Kodiaq, lansări programate pentru a două jumătate a lui 2023. Cu unele soluţii se va alege şi Octavia facelift, care va fi lansată în 2024.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/