(video) Dosare penale pe numele mai multor inspectori INP! Iată de ce sunt acuzaţi

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajații Procuraturii Anticorupție, anunţă că au documentat acțiunile ilegale ale 9 angajați din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare al IGP!

Acest fapt denotă că fenomenul încă se practică activ în rândul poliţiştilor rutieri, fără nici o jenă, deşi aceştia nouă din urmă ştiau la sigur despre reţinerile care au mai avut loc anterior şi că practica este monitorizată!

Potrivit informațiilor preliminare, aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace financiare ce nu li se cuvin pentru a nu le întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere! Cu alte cuvinte – au luat mită.

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată patru cauze penale, iar în privința celorlalți bănuiți urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale (1 u.c. = 50 lei) şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/sa-fi-luat-mita-un-echipaj-inp-a-refuzat-sa-amendeze-un-sofer-care-circula-neregulamentar/

https://autoblog.md/video-politia-cu-adevarat-nu-i-poate-face-nimic-fostul-angajat-al-inp-surprins-cum-circula-ilegal-in-continuare/

https://autoblog.md/video-politistii-care-nu-iau-mita-si-denunta-conducatorii-auto-ar-putea-primi-premii-ce-crede-seful-mai-despre-asta/

https://autoblog.md/video-tarife-actuale-cati-bani-li-se-propun-politistilor-din-moldova-pentru-a-nu-scrie-amenzi/

https://autoblog.md/video-martor-ocular-a-luat-mita-sau-nu-filmuletul-cu-echipajul-inp-ce-a-devenit-viral-pe-retelele-de-socializare/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/