(video) Premieră: Ediţia limitată Bentley Speed Edition 12 – ultimele maşini cu motor W12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru a sărbători remarcabilul motor W12 care a propulsat modelele sale de performanță și, de fapt, marca britanică începând din 2003, Bentley a creat ediția limitată Speed Edition 12. Alimentate de cel mai de succes motor cu 12 cilindri al erei moderne, modelele Speed Edition 12 reprezintă un tribut potrivit pentru o realizare extraordinară în inginerie.

Doar 120 de exemplare din fiecare dintre cele patru modele vor fi produse, asigurând astfel că Speed Edition 12 va deveni un omagiu rar și căutat pentru un motor care a propulsat mașinile companiei – și norocul său – timp de două decenii.

Motorul Bentley W12

În 2003, motorul W12 al Bentley a anunțat o nouă eră pentru companie, ca un grup propulsor al primului model complet nou sub proprietatea Volkswagen Group – Continental GT. Forma unică în W a motorului W12 biturbo de 6.0 litri i-a permis să fie cu 24% mai scurt decât un echivalent V12, fără a compromite puterea, eficiența sau rafinamentul.

În tot acest timp, evoluția continuă a dus la o creștere a puterii cu 37% și o creștere a cuplului cu 54%, împreună cu o reducere a emisiilor cu 25%. Pe modelele Speed Edition 12, motorul W12 dezvoltă acum până la 659 de cai putere la 5.000-6.000 rpm, iar cuplul maxim de 900 Nm e valabil între 1.500 şi 5.000 rpm.

Notă: Până la această ediţie limitată, doar Continental GT Speed avea motorul cu 659 CP, iar sedanul şi SUV-ul versiunea cu 635 CP.

Exterior: distincție subtilă

Caracteristicile exterioare ale modelelor Speed Edition 12 sunt subtile, dar atent selecționate, făcându-le instantaneu recunoscute de cei inițiați. Printre detaliile distinctive se numără etrierele de frână argintii, care nu sunt disponibile pentru niciun alt model Bentley. Continental GT și Convertible prezintă însemnele Speed Edition 12 pe aripa frontală, în timp ce Bentayga și Flying Spur poartă însemnele Edition 12 pe aripi în partea din spate, împreună cu însemnele Speed existente. Iar sub capotă există o placă Edition 12 în locul de onoare pe capacul motorului.

Alte caracteristici exterioare includ Blackline specification, jante din aliaj negre de 22 de inchi și embleme cu nivelare automată în centrul lor. O nouă vopsea – Opalite – este disponibilă ca opțiune: un verde gri deschis, cu un efect subtil de cupru care strălucește în lumina soarelui.

Interior: un exemplu de meșteșugărit

Lămpile de bun venit și pragurile iluminate Edition 12 întâmpină șoferul și pasagerii într-un interior realizat manual. Toate modelele Edition 12 sunt disponibile cu combinații de culori Speed; culoarea principală, Beluga black, poate fi aleasă fie ca unică culoare a tapițeriei, fie complementată de Brunel blue, Cricketball red, Linen sau Orange. Furnirul în fiecare caz este lucios Grand Black.

Caracteristici unice ale acestei ediții limitate includ scaune cu cusături Mulliner Silver și broderie Edition 12. Zonele superioare ale scaunelor sunt capitonate și cusute contrastant în trei nuanţe, de la Anthracite, Porpoise până la Stratos. De asemenea, panourile matlasate ale uşilor sunt cusute contrastant.

Deflectoarele de ventilaţie au, de asemenea, unicitatea lor, afișând cifra „12” gravată în solid pe fața controlului. Un alt detaliu plăcut: furnirul în Grand Black din faţa pasagerului prezintă secvența de aprindere a motorului W12, gravată alături de însemnele Speed Edition 12 încrustate.

Blocul W12 la scară de 15%

Ca un ultim detaliu, clienții vor primi o reproducere la scară precisă de 15% al blocului Bentley W12 ca un obiect comemorativ pentru a fi expus în birou, în vitrină sau pe un raft. Este turnat folosind aluminiu preluat dintr-un bloc de motor W12 de dimensiuni normale.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/