(video) Premieră europeană: Micuţul Toyota AYGO trece printr-un facelift

A doua generaţie a city car-ului compact Toyota AYGO a suferit un facelift după patru ani de la momentul lansării. Modelul, parte a segmentului A de autovehicule, continuă să demonstreze motive ale designului frontal sub forma unei litere „X”, însă acum stilistica a fost actualizată.

La exterior se remarcă o grilă diferită a radiatorului şi corpuri de iluminat revizuite, atât cele din faţă care includ acum lumini de zi pe conturul superior, cât şi cele din spate. Caroseria va putea fi vopsită acum în două noi culori, Magenta (purpuriu) şi Blue (albastru), iar linia de jante a fost completată cu un model nou de 15 inci din aliaj.

La bord, grafica îmbunătățită a panoului de instrumente are un efect mai tridimensional, iar iluminarea este de o nouă culoare. De asemenea, au fost adoptate noi scheme de culori premium pentru decor, Quartz Grey şi Piano Black, nouă fiind şi tapiţeria de pe scaune.

AYGO facelift a mai primit o izolare fonică îmbunătăţită datorită prezenţei mai multor materiale absorbante.

Toyota AYGO facelift 2018 1

În total vor exista acum patru nivele de echipare:

  • x-play – dispune de mai multe opțiuni care permit clienților să-și adapteze mașina după propriul gust. Echipamentul standard cuprinde dotări orientate spre confort, precum sistem de climatizare sau sistem multimedia x-touch cu ecran tactil de 7 inci;
  • x-clusiv – se bazează pe specificația standard a x-play, însă are: o schemă distinctivă bicoloră pentru caroserie cu o gamă de trei nuanţe, jante din aliaj de 15 inci cu spiţe duble, scaune tapiţate parţial cu piele, sistem de climatizare automată, sistem smart entry şi pachet Toyota Safety Sense;
Toyota AYGO facelift 2018 3
  • x-cite – cel mai distinctiv nivel de echipare pentru AYGO, datorită culorii exterioare unice Magenta într-un finisaj bi-ton, jantelor de 15 inci, scaunelor cu tapiţerie Manhattan şi cu nişte cusături contrastante în culoarea maşinii, inserțiilor colorate pe deflectoarele sistemului de climatizare şi consolă centrală, panoului de bord şi a levierului cutiei de viteze finisate în culoarea Piano Black;
  • x-trend – este pentru clienții care doresc o execuție mai dinamică a modelului. Finisajul exterior de culoare neagră este completat de ornamentarea farurilor în negru, de oglinzile exterioare retrovizoare vopsite în nuanţă Cyan, de jantele de 15 inci cu 10 spiţe, de tapiţeria din piele de la interior şi de inserţii în nuanţă Cyan.

Inginerii Toyota au intervenit şi sub capotă, acolo unde au făcut propulsorul cu trei cilindri şi un volum de un litru să corespundă celor mai riguroase norme Euro 6.2. Acesta produce 72 de CP şi 93 de Nm, destui pentru a accelera maşina până la 100 de km/h în 13.8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 160 de km/h.

Propulsorul dispune de o serie de componente noi şi îmbunătăţite (un nou sistem de injecție dublă cu combustibil, un raport de compresie mai mare, o serie de componente noi cu frecare redusă, un sistem de recirculare a gazelor de eșapare răcite (EGR) și un arbore de echilibrare îmbunătățit pentru a reduce vibrațiile la turația de mers în gol), toate pentru a micşora consumul mixt până la 3.9 litri la 100 de km parcurşi.

Toyota AYGO facelift va fi disponibil atât într-o ​​versiune standard, cât și în una ecologică. Aceasta din urmă beneficiază de timp mai mare de rulare în treptele 4 şi 5 a cutiei de viteze, anvelope cu rezistență redusă la rulare, sistem Stop & Start și diverse îmbunătățiri aerodinamice.

Toyota AYGO facelift 2018 0

Automobilul mai dispune de un pachet Toyota Safety Sense care include un sistem Pre-Collision System, care funcţionează între 10 şi 80 de km/h şi emite un semnal sonor/vizual în caz de pericol de coliziune frontală. De asemenea prin PCS se va livra o forţă mai mare de acţionare a frânelor la apăsarea pedalei, iar dacă şoferul va avea o reacţie întârziată frânele se vor activa automat şi vor reduce viteza cu aproximativ 30 de km/h sau până la o oprire completă, pentru a evita astfel un accident. Pachetul TSS mai include şi un sistem de monitorizare a benzii de rulare care îl va avertiza vizual/sonor pe cel din spatele volanului dacă părăseşte banda de rulare.

Toyota AYGO facelift va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva. Doar în 2017 s-au vândut peste 85.000 de exemplare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/