(video) Premieră europeană: Noul Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid. Acum fiecare Volvo poate fi şi un PHEV

Versiunea plug-in hybrid a modelului Volvo XC40 a ieşit în afara pieţei chineze după puţin peste un an de la introducere şi acum îşi începe expansiunea globală. Prima ţară de pe continentul nostru în care a apărut este Marea Britanie.

Astfel, Volvo Cars a devenit primul producător de mașini care oferă la nivel internaţional versiuni plug-in hybrid pentru întreaga gamă de modele (excepţie fiind V40 care uşor se pensionează)!

Volvo atinge o etapă importantă în programul său de electrificare a unităților de propulsie, lider în industrie, cu debutul noului sistem hibrid T5 Twin Engine în SUV-ul XC40 multi-premiat. Introducerea sa face ca Volvo Cars să fie singurul producător care oferă versiuni PHEV pentru întreaga gamă de produse, în timp ce XC40 T5 Twin Engine este, de asemenea, singurul automobil plug-in hybrid din segmentul SUV-urilor compacte premium.

T5 Twin Engine are la bază un motor de 1.477 cm³ şi cu trei cilindri în linie (180 CP/265 Nm) care este asistat de un electromotor (82 CP/160 Nm). Puterea totală se ridică la 262 de CP şi 425 Nm, devenind astfel cea mai puternică motorizare pentru XC40. Cu aceasta în dotare poate face 0-100 de km/h în 7.3 secunde şi poate atinge maxim 205 km/h.

Fiind un plug-in hybrid, în mod evident are şi o baterie compactă litiu-ion cu o capacitate de 10.7 kWh. În funcţie de stilul de conducere şi nivelul de încărcare a bateriei, se poate rula doar cu energie electrică până la 46 de km (cifră provizorie).

Modelele XC40 T5 Twin Engine sunt dotate cu o priză de reîncărcare pe aripa stângă frontală. Un cablu de 4.5 m cu mufă cu trei pini este furnizat standard, în timp ce un cablu de încărcare rapidă type 2/mode 3 este disponibil opţional. Încărcarea completă a bateriei prin intermediul primului tip de cablu poate dura între 3.5 şi 6 ore, iar prin al doilea în doar două ore şi jumătate.

Noul motor T5 Twin Engine se alătură celor două motoare diesel și altor trei pe benzină care există deja în arsenalul modelului XC40. Din 2020 un sistem de propulsie complet electric se alătură liniei pentru a oferi o alegere cu adevărat cuprinzătoare.

Dar mai aflaţi un lucru interesant! T5 Twin Engine nu este doar primul motor hibrid pentru XC40, dar este și primul care a fost proiectat pentru utilizarea în platforma Volvo CMA (Compact Modular Architecture). Vorbim despre un şasiu care are tracţiune faţă spre deosebire de motorizarea T8 Twin Engine (390 CP) de pe modele mai mari construite pe platforma SPA (Scalable Product Architecture), care au capacitate de tracțiune integrală.

Eficiența și performanța unităţii de propulsie noi pentru XC40 este susținută de o nouă transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, prezentată pentru prima dată într-un model Volvo de nouă generație.

Noul propulsor este disponibil în statul insular în combinaţie cu nivele de echipare superioare: R-Design, R-Design Pro, Inscription și Inscription Pro. Preţul de start porneşte de la 40.905 de lire sterline. Dealerii pot înregistra deja comenzi, primele mașini fiind programate să fie livrate abia din februarie 2020.

În Marea Britanie, proprietarii maşinilor cu motoare T5 Twin Engine au parte de o rată de impozitare de doar 16%. De asemenea, sunt scutiţi de la plata anuală a taxei de drum.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/