(video) Premieră în Polonia: Coupeul Warszawa M20 GT, făcut pe baza lui Ford Mustang

Ştiaţi că modelul sovietic GAZ M-20 Pobeda avea un frate geamăn care se produce sub licenţă la uzina FSO din Polonia? Copia era numită Warszawa M20 şi exista între anii 1951-1973.

Automobilul a fost primul care a fost produs în serie în această ţară şi oamenii îl mai ţin în memorie şi în prezent. Unii localnici cu o serie de cunoştinţe în domeniu, au încercat de-a lungul ultimilor ani să “resusciteze” modelul, dar într-o formă mai modernă, însă nimeni nu a reuşit să realizeze un proiect cap-coadă până acum câteva ore.

Mai nou, companiei KHM Motor Poland i-a reuşit cât de cât?

Firma a fost fondată în anul 2013 anume pentru a construit interpretări moderne a automobilelor clasice poloneze. Au mai multe proiecte pe hârtii, însă abia unul a ajuns să fie făcut în realitate. Coupeul botezat Warszawa M20 GT este prima sa lucrare.

De fapt, maşina nu este una absolut nouă, ci mai degrabă o variantă tunată complex a unui Ford Mustang GT, anul producţiei 2016. Toate panourile caroseriei sunt noi, făcute să asemene cât mai mult cu modelul clasic, cel puţin spiritual.

Vezi şi: (foto) Proiect de tuning american: Un Ford Mustang făcut în stilul unui Ford GT

Alte trăsături asemănătoare sunt redate de forma grilei radiatorului, dar şi de capota profilată care vrea să o imite pe cea cu “nas” a modelului Pobeda. Partea posterioară nu mai are nimic în comun cu Ford Mustang, aceasta fiind rotunjită, însă se aseamănă deja cu cea a unui Mercedes AMG GT deoarece stopurile de la el au fost preluate.

Farurile în schimb sunt originale, cu LED-uri. Compania mai afirmă că a folosit careva detalii preluate de la un alt muscle car – Chevrolet Camaro – însă nu a intrat în detalii despre ce este vorba.

Vezi şi: (foto) Un rus a luat amendă pentru un tuning nereuşit

Interiorul acestui Ford Mustang a fost modificat şi retapiţat complet. Toată consola centrală este ocupată de un ecran mare şi tactil, similar celui de pe maşinile Tesla şi acest fapt nu mai are nimic comun cu Warszawa clasică.

Sub capotă se ascunde motorul original Ford, un V8 de 5.0 litri care produce 420 de CP şi care este cuplat la o cutie manuală de viteze.

Vezi şi: (foto) Carlex Design a restaurat habitaclul acestui Mustang clasic. Iată ce se ascunde la interior

Vezi şi: (video) Pobeda M20 Neoclassic – o viziune modernă a legendarului automobil sovietic

Compania KHM Motor Poland intenţionează să facă cel mult 10 exemplare pe an, dacă vor exista comenzi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/