(video) Premieră în SUA: Noua, a treia generaţie Nissan Frontier

A doua maşină marca Nissan, care a debutat paralel cu noul Pathfinder peste ocean, este noua generaţie a pickup-ului Frontier. Acesta este un rival direct pentru Toyota Tacoma şi Ford Ranger.

Puţină istorie: A existat o vreme când modelele Navara și Frontier erau una şi aceeaşi maşină, însă destinată pentru pieţe diferite (primul pentru Europa, Asia şi Africa, iar al doilea pentru America). Dar, dacă Navara şi-a schimbat generația încă în 2014, pentru America de Nord Nissan a continuat să producă modelul care datează încă din 2004, cu schimbări minime de la an la an. Acum însă, moştenitorul acelui model este unul original şi are foarte puţin în comun cu Navara.

https://www.youtube.com/watch?v=X54GS9oteDA

Caracteristici cheie:

  • Pentru că este o maşină de lucru care mai mult va fi utilizată pe drumuri mai puţin asfaltate, Nissan a decis să lase cadrul și șasiul cel vechi. Pe puntea din faţă se găseşte o suspensie într-o configuraţie independentă cu două braţe, iar pe puntea din spate mai stau încă suspensii cu arcuri pe foi. Chiar și un amplificator hidraulic de direcție a fost salvat, deși caseta de direcție a devenit cu 16% “mai scurtă”, iar setările șasiului au fost revizuite.
  • Corpul modelului însă este complet nou, cu un design unghiular în mod deliberat și panouri plate. Iar noile tampoanele hidraulice din suporturile cabină-cadru au permis reducea vibraţiilor simţite în habitaclu cu 80%.
  • Noul Frontier va fi oferit în trei configurații. King Cab este o cabină cu două portiere şi cu până la cinci locuri pentru pasageri, un ampatament standard de 3.200 mm și un compartiment marfar cu o lungime de 1.860 mm. Crew Cab reprezintă deja o cabină cu patru portiere, un ampatament de 3.200 mm și un compartiment marfar cu o lungime de 1.510 mm. A treia configuraţie este Crew Cab cu ampatament alungit până la 3.551 mm şi o benă cu lungime de 1.860 mm (lungimea totală a maşinii este de 5.692 vs 5.339 mm cât are standard).
  • Proaspăt este designul exterior şi noi sunt farurile/stopurile pe bază de LED-uri.
  • În habitaclu, noul Frontier are un panou de bord parţial digital cu un monitor de 7.0 inci între două ceasuri analogice, o abundență de butoane și un levier tradiţional al cutiei de viteze automate. Sistemul multimedia poate rula pe ecrane de 8-9 inci şi mai pune la dispoziţie un Wi-Fi hotspot.
  • Printre opțiuni există un set de camere cu vizualizare la 360 de grade şi un regim off-road de afişare a imaginilor, proiectat pentru a ajuta conducătorul auto să stabilească o traiectorie optimă de parcurgere a drumului printre obstacole.
  • Sub capotă a păstrat noul motor pe care l-a primit vechea generaţie acum un an: un V6 de 3.8 litri (314 CP/381 Nm) cu injecție directă, cuplat la o cutie de viteze automată în nouă trepte. Sistemul de tracţiune integrală reprezintă un part-time clasic, cu o conexiune a punţii faţă şi un demultiplicator. Modurile sale sunt comutate printr-un controller rotativ de pe bord. Standard însă vine cu tracţiune spate.
  • În imagini puteţi vedea versiunea Nissan Frontier Pro-4X. Caracteristicile sale principale sunt o suspensie ranforsată cu amortizoare Bilstein, protecție suplimentară a dedesubtului maşinii și un diferenţial spate blocabil. În plus, Pro-4X are faruri şi stopuri full LED, extensii pe arcurile roţilor şi elemente decorative atât pe corp, cât şi în cabină.
  • Noul Frontier mai este echipat printre altele cu un ESP cu o funcție de stabilizare a remorcii, iar numărul airbag-urilor ajunge la opt! Complexul SafetyShield 360 se poate selecta opţional şi include sistem de frânare automată, de urmărire a marcajelor rutiere și de control automat a fazei lungi în faruri. La fel opţional este şi un cruise control adaptiv.

Noul Frontier va fi produs în SUA şi vânzările locale vor începe din această vară. În afara Americii de Nord nu îl vom vedea, asta pentru a nu concura intern cu Navara.

Specificaţii în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://youtu.be/k6_GWRB5EAA
https://www.youtube.com/watch?v=dthemwjqc0s
https://youtu.be/R9kSNOAx3Yc

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/