(video) Premieră: Acum e real un facelift! Modelului Nissan Navara i-a fost schimbat designul exterior

Modelul Nissan Navara de generaţie curentă a fost lansat în 2014 şi dacă anul trecut a fost actualizat tehnic pentru regiunea europeană, acum a venit timpul unui real facelift care i-a schimbat designul exterior.

O astfel de maşină a debutat astăzi, iniţial, pe piaţa din Asia şi Australia, în paralel cu cea din Mexic şi America de Sud, acolo unde modelul poartă denumirea Frontier.

Caracteristici cheie sau ce este nou:

  • Nouă este toată partea frontală a maşinii, de la faruri (în echipare de top full LED), grilă de radiator, până la bara de protecţie. Capota a devenit mai înaltă şi include o inserţie pe marginea sa, care se combină cu grila şi pe care scrie cu litere de tipar denumirea modelului. În partea posterioară au fost instalate noi stopuri, o nouă uşă a benei şi o nouă bară de protecţie care include o mică treaptă în zona spaţiului plăcuţei de înmatriculare.
  • A fost lansată echiparea de top Navara PRO-4X – una care face pickup-ul să arate mai brutal, mai capabil în off-road, inclusiv prin extensiile din plastic de pe aripi, inserţii contrastante portocalii şi roţi cu jante de 17 inci şi anvelope all-terrain.
  • O altă noutate importantă este că pereţii benei sunt mai înalţi cu 35 de mm (520 mm în total), ceea ce înseamnă că bena este mai adâncă şi se vor putea transporta mai multe lucruri.
  • Există modificări şi pe partea de șasiu. De exemplu, suspensia spate a fost ranforsată (în dependenţă de echipament, în Asia se oferă arcuri pe foi sau spiralate), iar acest lucru a făcut ca sarcina utilă să fie mărită până la 1.2 tone. Mecanismul de direcţie modificat a făcut din Navara un vehicul mai ușor de manevrat la viteză redusă, însă servodirecţia a rămas în continuare una hidraulică.
  • În habitaclu nou este volanul, panoul de bord din spatele său (care acum poate include un monitor color de 7 inci între ceasurile analogice), în timp ce sistemul multimedia NissanConnect este cel pus anul trecut pe modelul european (rulează pe un ecran tactil de 8 inci şi suportă Apple CarPlay/Android Auto).
  • Nissan mai spune că a lucrat la izolarea vibro-fonică prin, de exemplu, adăugarea unor geamuri frontale dublu strat.
  • Nouă este şi bancheta din spate care conţine două locuri profilate, iar în spătarul locului din mijloc este integrată o cotieră cu suporturi pentru pahare.
  • Pickup-ul pentru piaţa asiatică a primit şi un complex modern de asistenți electronici (opţional), care include printre altele un sistem de frânare automată de urgenţă, de menţinere în bandă, de supraveghere la 360 de grade (cu funcţie de monitor off-road, care verifică obstacolele din jur la viteze mici atunci când în mod AWD), etc.
  • La fel, modelul în specificaţie asiatică va folosi acum sub capotă un turbo diesel dCi de 2.3 litri (cu 163 sau 190 CP), cu două turbocompresoare, în locul unităţii vechi de 2.5 litri. Cutia de viteze poate fi una mecanică cu şase trepte sau automată cu şapte rapoarte. Tracţiunea – spate sau integrală.

Din decembrie, Nissan Navara facelift va intra pe piața din Thailanda, acolo unde se şi produce. Ulterior va ajunge în alte ţări, modelul mai fiind produs în Africa de Sud şi Mexic. Prin 2021, noua faţă ar trebui să o vedem şi pe modelul european care este făcut în Spania.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/