(video) Viitorul MINI John Cooper Works GP a fost prezentat înainte de cursa de 24 de ore de la Nurburgring

Prototipul noului sportiv extrem din portofoliul de modele al mărcii premium britanice MINI a fost prezentat publicului în premieră în programul dinaintea cursei de 24 de ore de la Nurburgring, care are loc în acest weekend (vezi live) şi se va încheia astăzi la ora 16:30.

Automobilul de serie va fi lansat pe piaţă în 2020 într-o serie limitată de 3.000 de unităţi

Fanii motorsportului de pretutindeni urmăresc cu interes cursa de 24 de ore de la Nurburgring ce are loc în acest weekend. În cadrul programului dinaintea evenimentului de anduranţă cu o bogată tradiţie, al cărui start a fost dat în după-amiaza zilei de 22 iunie 2019, ei au avut ocazia de a vedea un automobil care a demonstrat deja performanţe de top în duelul cu cronometrul şi cu provocările ridicate de acest circuit solicitant.

În prezent, noul MINI John Cooper Works GP efectuează un program de setare pe legendara buclă Nordschleife de la Nurburgring ca parte a procesului de dezvoltare pentru serie. Chiar dacă mai este mult timp pentru perfecţionare până la lansarea pe piaţă din 2020, noul automobil sport din portofoliul de modele al mărcii premium britanice a stabilit deja timpi care sunt cu aproape o jumătate de minut sub recordul stabilit de predecesorul său!

La cursa de 24 de ore, inginerii MINI şi John Cooper Works şi-au întrerupt programul de teste pentru o scurtă perioadă pentru a prezenta prototipul deghizat al noului MINI John Cooper Works GP – prima sa apariţie în public.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: MINI John Cooper Works pe Nurburgring

Noul MINI John Cooper Works GP va fi produs anul viitorul într-o serie limitată de 3.000 de exemplare. Prin puterea ridicată a motorului, tehnologia suspensiei specifică modelului armonizată cu competenţa John Cooper Works în motorsport, construcţia cu masă optimizată şi proprietăţile aerodinamice definite cu precizie, stabileşte un nou reper în segmentul automobilelor mici.

Faptul că duce plăcerea extremă a condusului oferită de MINI la un nivel complet nou a devenit deja clar pe parcursul testelor pentru perfecţionare de până acum. Modelul anterior (MINI John Cooper Works GP din gama anului 2013) a stabilit precedentul reper pe bucla Nordschleife de la Nurburgring cu timpul de opt minute şi 23 de secunde. Prototipul noului MINI John Cooper Works GP a înconjurat legendarul “Infern Verde” în mai puţin de opt minute – iar programul său de teste nu este încheiat.

Modelul prototip a forţat limitele pe parcursul demonstraţiei de la Nurburgring, dar i-a fost greu să-şi ascundă potenţialul sportiv remarcabil chiar şi când a fost pilotat într-un stil moderat. Un motor cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, ce dezvoltă 300 de CP este responsabil de capacitatea de sprint vivace şi de acustica captivantă. Prizele de aer largi, jantele din aliaj mari, designul distinctiv al barelor de protecţie şi spoilerul atractiv de pe acoperiş sunt dotări inconfundabile pentru caracteristici de performanţă inspiraţionale – în ciuda camuflajului aplicat în scop de teste.

Pasionaţii de curse de la Nurburgring s-au bucurat şi de sentimentul de motorsport MINI tradiţional din partea celor trei generaţii. Prototipul noului MINI John Cooper Works GP a efectuat tururi demonstrative alături de predecesorul său şi de MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, care a fost prezentat în 2006. Aceste două automobile sport de top, fiecare produs într-o serie limitată de 2.000 de unităţi, exprimă imediat pasiunea pură pentru curse, din moment ce au devenit obiecte de colecţie foarte apreciate. Caracterul lor fascinant se bazează pe conceptul utilizării genelor sportive ale MINI pentru a dezvolta un sportiv de top care este orientat fără compromisuri pe plăcerea extremă a condusului – un principiu care este dus la un nivel superior de noul MINI John Cooper Works GP.

Vezi şi: (video) Premieră: Noile MINI John Cooper Works Clubman facelift şi MINI JCW Countryman

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise