(video) Premieră la festivalul de la Worthersee: VW Golf GTI Aurora şi Golf Estate FighteR cu câte 380 şi 400 de CP

0

Dublă premieră la festivalul anual de la Wörthersee, care a început astăzi şi va dura până în ziua de 1 iunie! La cea de-a 38-a adunare GTI, stagiarii companiei VW au arătat lumii pentru prima dată nişte showcar-uri dezvoltate şi construite cu forţe proprii.

Lumina reflectoarelor este de astăzi şi în următoarele ore pe Golf GTI Aurora venit de la uzina din Wolfsburg și Golf Estate FighteR de la cea din Zwickau.

Asupra modelului Golf GTI Aurora a lucrat o echipă formată din tineri specialişti, 18 la număr, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. Sub capotă, hatchback-ul are un motor pe benzină de 2.0 litri, forţat să producă 380 CP, care este cuplat la o cutie de viteze DSG cu şapte trepte.

One-off-ul este vopsit în combinaţia de culori Nardo Gray și Deep Black Pearl Effect, iar pentru accente s-a folosit nuanţa Mint Green. Bodykit-ul împreună cu difuzorul din spate și toate elementele decorative au fost vopsite manual.

Al 12-lea vehicul din această serie de proiecte a fost creat cu ajutorul mai multor tehnologii digitale. Iniţial, ucenicii VW au făcut designul exterior și interior în mod virtual prin intermediul calculatoarelor, în timp ce montarea unui sistem audio performant şi al unuia multimedia au reprezentat provocări deosebite.

În habitaclu pe consola centrală mai are ecrane adiţionale pentru ca şoferul să poate accesa informaţii despre motor sau telemetrie, deosebit de utile în timpul rulării pe circuite. De asemenea, se menţionează că există un dispozitiv de tip tabletă, prin care pasagerul din dreapta poate controla mai multe funcţii, inclusiv sistemul audio cu o putere de 3.500 de waţi!

Dar un lucru unic pe care îl are GTI Aurora se ascunde în portbagaj: un sistem multimedia cu control holografic. Este montat în partea din spate a mașinii, acesta fiind şi motivul pentru care hatchback-ul are doar două locuri. Figurile holografice 3D nu numai că creează efectul prezenței, ci sunt pe deplin funcţionale: prin atingerea lor “în aer”, se pot controla funcţii precum: întreruperea sau redarea muzicii, reglarea volumului sau selectarea albumului din lista de redare.

Acest sistem multimedia este un produs brevetat al diviziei de componente a VW. Toate piesele din care este făcut pot fi deja produse în serie și instalate pe mașinile obișnuite ale grupului Volkswagen. Cu toate acestea, după cum afirmă șeful subdiviziunii dezvoltare a Volkswagen Group Components, Mark Möller, asta nu se va întâmpla mâine: adaptarea tehnologiei va dura ceva timp.

A doua maşină a fost făcută de 13 tineri din Saxonia, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Noul Golf Estate R FighteR este un break cu tracţiune integrală şi cu un motor TSI ce produce 400 de CP. Cutia de viteze pe care o are este un DSG cu şapte trepte. Noul bodykit pe care l-a primit i-a adăugat alţi trei centimetri de fiecare parte, comparativ cu un Golf R Estate de serie.

Automobilul se mai remarcă printr-un set de corpuri de iluminat, pe acoperiş şi montate în grila radiatorului, astfel încât acest showcar va fi folosit drept maşină de siguranţă în timpul curselor organizate pe circuitul Sachsenring!

Caroseria i-a fost finisată în combinaţia de culori Crystal Silver şi Nardo Gray, iar pentru accente s-au folosit nuanţele Misano Red şi Piano Black.

O caracteristică înalt tehnologizată este un sistem de camere cu vedere la 360 de grade, de asemenea integrate în girofarul de pe acoperiş. Oaspeţii festivalului vor avea ocazia să vizualizeze cu ochelari VR un tur făcut cu această maşină pe Sachsenring.

Interiorul a fost, de asemenea, complet personalizat de ucenici. Inserţiile din piele şi Alcantara se extind tocmai până în portbagaj. Alte aplicaţii de culoare roşie, din Alcantara, se găsesc pe panourile uşilor şi scaunele sport, alături de cusături contrastante. Punctul culminant al acestui showcar este şi aici un sistem audio custom.

Iată ce maşini s-au pregătit la ediţiile din anii trecuţi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata