(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Acura Type S Concept

Type S şi Type R sunt două denumiri folosite de Honda, dar şi de sub brandul său premium Acura, pentru a distinge versiunile cele mai performante ale unor modele de cele obişnuite. Dacă ultima mai este folosită de Honda şi în prezent, pentru modelul Civic de exemplu, atunci ultima Acura cu sintagma Type S a apărut tocmai 10 ani în urmă.

Recent, compania a decis să reînvie această “tradiție” glorioasă şi drept confirmare a intenţiei au pregătit conceptul Acura Type S. Automobilul cu design spectaculos îşi face debutul de mâine la Monterey Car Week şi respectiv la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.

Ce reprezintă mai exact maşina din imagini? În mod evident şi clar, pentru cei care cunosc, avem în faţa noastră o formă preliminară a noii, celei de-a doua generaţii a modelului TLX, un sedan popular în gama mărcii, care iată va avea şi o versiune de performanţă.

Prototipul a fost creat de Acura Design Studio din California şi vedem că a păstrat semnătura stilistică de firmă pe care o putem observa şi pe alte modele, gen grila de radiator pentagonală sau blocurile optice Jewel Eye cu câte patru LED-uri masive. Dar designerii au făcut o treabă bună şi asupra profilului maşinii.

Consola frontală mare, caracteristică automobilelor cu motor montat transversal, nu a dispărut nicăieri, dar conceptul devine foarte plăcut prin silueta sa dinamică: în comparație cu sedanul actual, aici vedem o cabină mutată la maxim spre spate, o capotă mai lungă, iar între portierele posterioare şi montanţii C au apărut nişte geamuri suplimentare. Toate acestea cu siguranţă vor fi păstrate şi pentru modelul de serie.

Printre alte caracteristici menţionate se numără un ecartament mai larg, nişte arcuri masive ale roţilor, un kit exterior aerodinamic din fibră de carbon şi un set de jante de 21 de inci cu inserţii din carbon. De asemenea, creatorii ne mai spun că au instalat mecanisme de frânare Brembo cu câte patru pistoane în etrieri, pentru fiecare roată. Ce se ascunde sub capotă rămâne deocamdată un mister.

A doua generație Acura TLX este de așteptat să apară în 2020, iar versiunea sport de top va fi prezentată în scurt timp după. Compania promite că în următorii doi ani versiuni Type S vor avea două modele: pe lângă TLX ar putea fi vorba despre noua generaţie a SUV-ului MDX.

Vezi şi: (video) Sedanul Acura ILX a primit un facelift consistent şi acum arată mai impresionant

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/