in , ,

COOLCOOL

(video) Premieră mondială: Noua generaţie Opel Mokka debutează în variantă electrică

Propulsie electrică + emisii zero + manevrabilitate ușoară și conducere plăcuta = noul Opel Mokka. Constructorul auto german a dezvăluit astăzi a doua generație a bestseller-ului său compact, un Mokka robust, complet nou, care combină perfect plăcerea de a conduce cu aspectul modern.

Din start este 100% electric, extrem de eficient și mai compact decât oricând – perfect atât pentru străzile urbane, cât și pentru deplasările în siguranță pe autostrăzi.

Designu-i exterior şi interior îndrăzneț poate impresiona din prima, unde mai pui că un asemenea limbaj estetic vom vedea şi pe viitoarele modele ale mărcii germane.

“Noul Mokka este un autovehicul modern care atrage privirile și va schimba percepția asupra mărcii noastre! Cu Mokka, reinventăm Opel și introducem designul pentru următorul deceniu. Acesta arată tot ce reprezintă marca astăzi și în viitor: Mokka este plăcut de condus, dotat cu tehnologii inovatoare și eficient din toate punctele de vedere. În plus, întruchipează perfect valorile mărcii Opel – captivante, abordabile, germane – în cel mai progresiv mod. Este primul Opel care este electric chiar de la momentul lansării – o dovadă reală a faptului că Opel devine electric”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

Caracteristici cheie:

 • Noul Mokka este construit pe o nouă versiune, extrem de eficientă de platformă multi-energy CMP (Common Modular Platform). Acest sistem modular ușor și eficient oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului și permite utilizarea atât a propulsoarelor termice, cât și a celor complet electrice. Clientul este cel care va alege.
 • Echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat în special la reducerea considerabilă a greutății pe de o parte, economisind până la 120 kg față de generația anterioară și la îmbunătățirea rigidității structurii pe de altă parte, obținând o rigiditate torsională de până la 30% în cazul versiunii electrice. Beneficiile sunt evidente: noul Mokka consumă substanțial mai puțină energie, în timp ce este mult mai receptiv, agil și plăcut de condus.
 • În ciuda unui ampatament puțin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12.5 cm mai scurt decât generația anterioară, oferind în același timp celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său. Lungimea totală de numai 4.15 metri îl face extrem de ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane și suburbane.
 • Noul Mokka surprinde cu proporțiile sale bine definite și designul îndrăzneț. De asemenea, noul venit iese în evidență ca fiind primul model care prezintă viitorul design al mărcii și următoarea generație de cockpit, complet digitalizat: Opel Vizor și, respectiv, Opel Pure Panel. Fără afișaje analogice, fără animații decorative fanteziste, inutile: experiența este practică, simplificată, informațiile furnizate sunt axate pe ceea ce este cu adevărat necesar.
 • Panoul de instrumente poziționat orizontal integrează două ecrane; cel din fața șoferului are o dimensiune de până la 12 inci. Pentru a permite șoferului utilizarea intuitivă și focalizarea, inginerii Opel au păstrat totuși câteva butoane de control pentru funcții esențiale, evitând explorarea periculoasă în sub-meniuri.
 • Pentru prima dată în istoria Opel, noul Mokka va fi disponibil încă de la lansare, cu o variantă complet electrică. Mokka-e combină beneficiile unui autovehicul fără emisii cu plăcerea conducerii. Motorul electric furnizează 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm, disponibil imediat, de la pornire.
 • Reacțiile rapide, agilitatea și dinamica sunt printre caracteristicile care se remarcă imediat. Șoferii pot alege între trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei. Opel Mokka-e are în modul Normal o autonomie pur electrică de până la 322 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP, în timp ce modul Eco ajută șoferul să atingă autonomia maximă.
 • La o stație de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute. Fie utilizând un sistem de alimentare tip wall box casnic, fie o stație pentru încărcarea rapidă sau un cablu pentru priza de uz casnic: noul Mokka-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare (AC de până la 11 kW). De asemenea, convinge cu o garanție de opt ani pentru baterie.
 • Noul Mokka ajunge în segmentul B cu inovații de top care până de curând erau disponibile doar în clasa de lux. Opel este lider în tehnologia de iluminare. Toate variantele Mokka sunt echipate standard cu faruri cu LED-uri de ultimă generație.
 • Un punct culminant absolut unic în acest segment este sistemul de iluminare adaptivă IntelliLux LED matrix cu un total de 14 elemente. La fel ca în cazul Opel Insignia, Opel Astra și noul Opel Corsa, sistemul de iluminare permite utilizarea permanentă a fazei lungi. Pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferii, elementele cu LED-uri individuale se pot stinge sau pot diminua intensitatea în milisecunde petru a scoate din conul de lumină vehiculele din față – nimeni nu este orbit, iar șoferul Mokka are parte de iluminare maximă.
 • Scaunele extrem de confortabile sunt, prin excelență, tipice pentru Opel. Sunt disponibile diverse scaune ergonomice, reglabile individual. O tapiţerie cu Alcantara amenajată în stil sportiv și un interior clasic din piele sunt disponibile – opțiuni neobișnuite pentru un vehicul din segmentul B. Oferta culminează cu scaunele încălzite, din piele, cu suprafață perforată și funcție de masaj pentru șofer!
 • Telefoanele compatibile se reîncărcă aici inductiv (wireless). Sunt disponibile sistemele de infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi cu ecran tactil color de 7 inci și sistemul de top al gamei, Multimedia Navi Pro, cu ecran tactil color de înaltă rezoluție, de 10 inci.
 • Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto dispun de control vocal integrat. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Navigația LIVE cu informații despre trafic în timp real, plus posibilitatea de a efectua apel de defecțiune sau de urgență (eCall) fac călătoriile și mai relaxante pentru șoferi și pasageri. Dacă airbag-urile sau centurile de siguranță se declanșează într-un accident, eCall contactează automat serviciul local de urgențe pentru siguranța publică (PSAP).
 • Noul Mokka continuă tradiția Opel de a oferi tehnologii inovatoare din clase superioare în gama de volum, astfel încât, cât mai multi clienți să beneficieze de acestea. Tehnologiile includ sisteme avansate, cum ar fi ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcție stop & go permite șoferului să treacă mai ușor prin traficul aglomerat: modelul său electric Mokka-e își poate regla automat comportamentul în funcție de mișcările vehiculului din față, fără a fi necesară acționarea acceleraței sau a frânei. În plus, sistemul Active Lane Positioning menține automat noul Mokka în centrul benzii.
 • Toate variantele Mokka vin standard cu faruri şi stopuri LED, o frână de parcare electrică, precum și cu sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

Detalii despre Opel Vizor și Opel Pure Panel

Pentru cea de-a doua generație, numele lui Mokka este din nou pur și simplu Mokka, la fel ca la debutul său în 2012. Când a fost lansat primul Mokka, a surprins prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul Mokka este și mai compact și robust, extrem de eficient, intuitiv și îndrăzneț, mai bine proporționat, consolele sunt considerabil mai scurte (consola față – minus 61 mm, consola spate – minus 66 mm), are acum 10 milimetri în plus în lățime și o siluetă cu proporții perfecte. Dimensiunile sale compacte și aspectul general fac ca roțile cu jante de 18 inci să arate mai bine decât oricând.

Mokka este, de asemenea, primul model care prezintă noul design frontal, inconfundabil al mărcii Opel: Opel Vizor. Extinzându-se pe întreaga parte din față a vehiculului, mai jos de capotă, Opel Vizor este un modul elegant care încorporează caracteristici ale mărcii, cum ar fi farurile IntelliLux LED matrix de ultimă generație și semnătura tipică a luminilor de zi LED și are în centrul său legendarul Opel Blitz. Opel Vizor va fi prezent pe toate modelele viitoare ale mărcii!

Noua filosofie continuă în interior, unde găsim Opel Pure Panel, care urmează aceleași principii de design ca și Opel Vizor. Două ecrane cu dimensiuni de până la 10 și, respectiv 12 inci îi întâmpină pe ocupanți; ecranul central este înclinat în mod deliberat către șofer și aerisirile sunt împinse în fundal pentru o focalizare optimă.

Pure Panel oferă cele mai noi tehnologii și cele mai importante informații pentru șofer, în timp ce toți stimulii vizibili, deranjanți au fost eliminati. De asemenea, designul consolei centrale a fost “curățat” în mod impresionant: niciun element proeminent nu perturbează puritatea designului său. Toate comenzile și modulele sunt integrate în mod elegant.

Clienții au toate motivele să aștepte cu nerăbdare noul Mokka. Acesta va putea fi comandat în a doua parte a anului curent și va fi disponibil la dealeri la începutul anului 2021 (Germania).

De asemenea, noul venit va fi oferit cu motoare diesel și benzină deosebit de eficiente, detalii despre care vor fi anunţate ulterior.

Iti place articolul?