(video) Premieră mondială: Noul Aston Martin DB12 Volante

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin introduce varianta decapotabilă a noului DB12 Coupe. Aceasta a fost dezvoltată în paralel cu modelul coupe, însă diferă totuşi într-o serie de aspecte, inclusiv în raport cu predecesorul. Debutul public îi va avea loc în această săptămână în cadrul Monterey Car Week 2023.

Caracteristici cheie:

  • Folosește aceeaşi structură din aluminiu lipit, excepțional de rigidă, introdusă cu DB12. Rigiditatea torsională generală a crescut cu aproape 5%, comparativ cu cea a lui DB11 Volante. Puntea frontală este mai rigidă cu 140%.
  • Utilizează acelaşi V8 Twin-Turbo de 4.0 litri, marca Mercedes-AMG, dar reglat de Aston Martin, care produce 680 CP la 6.000 rpm şi 800 Nm între 2.750-6.000 rpm. Cu el, o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte şi tracţiune spate, poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde şi atinge maximum 325 km/h.
  • La capitolul suspensie, principala diferență dintre DB12 Coupe și Volante sunt revizuirile detaliate ale ratei arcurilor posterioare și o reglare dedicată a amortizoarelor.
  • Jantele standard din aliaj forjat de 21 inchi sunt echipate cu anvelope Michelin Pilot S 5 codificate „AML”, realizate conform cerințelor precise ale Aston Martin. Standard, frânarea este asigurată de discuri din fontă de 400/360 ​​mm faţă/spate, opționale fiind mecanisme carbon-ceramice care sunt mai uşoare cu 27 de kg în total.
  • Elementul central al experienței Volante este acoperișul său operat electric, numit K-fold datorită procedurii de pliere în două etape, concepută pentru a atinge o grosime de doar 260 mm când este strâns sub un capac, un indicator lider în clasă.
    • Cu opt straturi de izolație, copertina din material textil este mai bine izolată fonic pentru un confort interior sporit.
    • Demontarea durează 14 secunde, iar montarea 16 secunde, în condiţiile unei viteze de până la 50 km/h şi a unui vânt frontal de 14 m/s.
    • Pentru un plus de confort sau pentru un show frumos, procesele pot fi realizate cu ajutorul tastelor cheii-breloc, atâta timp cât şoferul se află la doi metri de maşină.
    • Culoarea neagră a materialului textil este standard. Alternative sunt culoarea roşie, albastră şi o combinaţie dintre negru şi argintiu.
  • Un detaliu încântător distinge interiorul lui DB12 Volante de cel al lui DB12 Coupe – furnir din lemn sau panouri din fibră de carbon se aplică pe spătarele scaunelor pentru o atmosferă mai luxoasă atunci când maşina se foloseşte fără acoperiş.
  • Pe toate celelalte fronturi este absolut identic cu DB12 Coupe.
  • Q by Aston Martin – serviciul de personalizare a companiei este disponibil tuturor celor care doresc să-și pună propria ștampilă pe DB12 Volante.

Producția noului DB12 Volante urmează să înceapă în al treilea trimestru, iar livrările din al patrulea trimestru din 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise