(foto) „Cel mai scurt drum” din Hunedoara spre Chişinău. Drama unui turist scoţian care a ajuns blocat din cauza datelor GPS eronate

Atenţie la setările pe GPS atunci când optaţi pentru „drumul cel mai scurt!” Un bărbat, fiind relativ foarte aproape de destinaţie şi anume capitala Republicii Moldova, a avut parte de o adevărată experienţă de viaţă, trăită în România.

Acesta s-a rătăcit şi a rămas şi blocat pe un drum de ţară, având impresia că e şi departe de civilitaţie, după ce a urmat coodonatele sistemului de navigaţie. Noroc însă că existase acoperire GSM.

turist blocat Romania 0
turist blocat Romania 2

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara informează că pompierii detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D (DJ – drum judeţean apropo!) din Ţinutul Pădurenilor. După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii (Poieniţa Tomii e un sat în munte, situat la aproximativ 30 km de orice drum asfaltat şi de trafic naţional, pe o reţea de drumuri judeţene care majoritatea se înfundă în munte).

Temerarul le-a relatat pompierilor că a pornit din Scoţia spre Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul ca să-l ducă la Chișinău pe drumul cel mai scurt. Deşi conducea un SUV 4×4 de model Nissan Pathfinder, drumul pe care a apucat-o s-a dovedit a fi un coșmar.

Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată. Pompierii care au ajuns la faţa locului au verificat şi starea de sănătate a bărbatului, despre care se spune că a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare (cel mai probabil pentru că i se terminase carburantul în timp ce aştepta şi încălzea habitaclul).

Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată într-un final şi autoturismul din şanţ. După o asfel de aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre destinaţie, dar a decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pentru a-i arăta drumul cel mai scurt în zone pe care nu le cunoaşte, ci traseul cel mai sigur.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) GPS-ul l-a dus în off-road! Aventura unui şofer străin cu Tesla Model S în România

(video) WRC: A ieşit de pe traseu, s-a rătăcit într-o parcare, dar a câştigat Raliul Mexicului

(video) S-a rătăcit cu elicopterul! Un pilot a aterizat pe o şosea pentru ca să afle pe unde să o ia

Cmentariile sunt închise