(foto) BMW prezintă jantele aerodinamice pe care le va instala pe maşinile sale electrice

La automobilele din prezent, jantele şi debitul aerodinamic influențează în cel mai direct mod eficienţa automobilului cu până la 30%. Acesta este motivul pentru care o tehnologie dezvoltată suplimentar a BMW Aerodynamic Wheel îşi face debutul împreună cu noul BMW iX3, al cărui debut este planificat pentru 2020.

Noua combinaţie de jantă de bază din aluminiu şi inserţii concepute individual completează eficient alinierea de bază a primului Sports Activity Vehicle (SAV) electric al BMW Group.

În timp ce rezistenţa aerodinamică se reduce cu aproximativ 5% în comparaţie cu un BMW X3 cu propulsie convenţională, noile Aerodynamic Wheels nu sunt doar mai eficiente, ci şi mai uşoare, cu 15% faţă de jantele aerodinamice existente anterior în echiparea altor modele BMW.

Beneficiile lor în ceea ce priveşte aerodinamica şi masa au efect general de reducere a consumului de energie pentru BMW iX3 cu încă 2% în ciclul de testare WLTP din Europa – echivalentul a 0.4 kWh/100 km – şi astfel extinderea autonomiei automobilului cu 10 kilometri.

Aspectul jantelor poate fi variat în numeroase moduri diferite, ceea ce permite o varietate vastă de posibilităţi privind designul jantelor viitoarelor modele. Noile Aerodynamic Wheels vor fi disponibile şi pentru BMW iNEXT şi BMW i4, pregătite pentru a fi lansate în 2021.

Aerodynamic Wheels de la BMW iX3 combină construcţia ultrauşoară şi reduc rezistenţa aerului prin eleganţa sportivă a jantelor din aluminiu, cu design V-spoke, într-o manieră complet nouă. Dimensiunea jantei de bază asigură că roata face faţă tuturor provocărilor structurale implicate de transmiterea forţelor dinamice. Inserţiile cu finisaj de înaltă calitate asigură eficienţa aerodinamică. Această nouă soluţie constructivă asigură şi o reducere substanţială a masei faţă de precedentele jante aerodinamice de la BMW.

Mai mult, noua jantă de bază este realizată folosind mai puţin material decât a predecesoarei, ceea ce contribuie la reducerea maselor nesuspendate prin inserţiile ultrauşoare. Acest lucru îmbunătăţeşte atât eficienţa, cât şi dinamica. Suplimentar, mixul de materiale beneficiază de producţia eficientă din punct de vedere al resurselor, întrucât nu mai sunt necesare alte unelte pentru producţia opţiunilor speciale de jante cu aerodinamică optimizată.

Pentru a se potrivi cu janta de bază ultrauşoară, inserţiile sunt modelate şi integrate cu precizie în exteriorul jantei, între spiţe. Astfel, el sunt foarte eficiente în reducerea turbulenţelor aerului în pasajele roţilor – şi astfel a rezistenţei aerodinamice. Prin urmare, Aerodynamic Wheels formează un element important al pachetului general dezvoltat pentru eficienţa optimă a BMW iX3.

BMW Group este primul constructor de automobile care combină jantele din aluminiu turnat cu inserţii ce constau dintr-un suport de plastic şi o suprafaţă vizibilă din aluminiu. Materialul de înaltă calitate utilizat pentru inserţii şi integrarea lor cu precizie în designul jantei, fără spaţii vizibile, asigură o imagine de calitate a roţilor. Procesul brevetat pentru proprietăţi aerodinamice optimizate, care în acelaşi timp reduce masa, deschide noi posibilităţi pentru personalizarea automobilului.

Aerodynamic Wheels pot fi vopsite în culori diferite, în timp ce clienţii pot alege şi între finisări mate sau polişate, introducându-se astfel noi opţiuni de personalizare. Aceasta înseamnă că, de exemplu, pot fi încorporate accente de culoare din designul caroseriei. Mai mult, inserţiile pot fi combinate şi cu diferite modele şi texturi în cadrul unei singure jante.

Rezultatul final este o multitudine de posibilităţi de jante optimizate aerodinamic, fiecare cu un design care se potriveşte caracterului maşinii, liniei de echipare alese şi preferinţelor individuale ale clientului.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) BMW aminteşte că îşi va lansa primul SUV electric în 2020 şi îi anunţă caracteristicile principale

Noul BMW i4 vine pe piaţă sub forma unui Gran Coupe electric cu o autonomie de până la 600 km

Viitorul BMW i6, concurentul lui Porsche Taycan! Primele detalii

Cmentariile sunt închise