(video) Premieră mondială: Noul Lamborghini Huracan EVO Spyder – cu 325 km/h şi fără acoperiş

Automobili Lamborghini a prezentat în această după amiază noul Huracan EVO Spyder, maşină pe care o aduce împreună cu varianta Coupe la Salonul Auto de la Geneva. Decapotabila se alătură automobilului lansat la începutul acestui an şi devine astfel un facelift pentru cel care exista anterior.

Versiunea Spyder adoptă ultima generație de tehnologii de control dinamic și aerodinamica dezvoltată pentru Coupe, dar şi motorul de 5.2 litri natural aspirat, cu 10 cilindri poziţionaţi în V, care a fost îmbunătățit prin supape de admisie din titan printre altele, pentru a genera mai multă putere.

Huracan EVO Spyder va pune la dispoziţie 640 de CP la 8.000 rpm şi 600 Nm de cuplu livrat de la 6.500 rpm. Cu o greutate uscată de 1.542 kg, mașina atinge un raport greutate/putere de 2.41 kg/CP, accelerează de la 0-100 km/h în 3.1 secunde și de la 0-200 km/h în 9.3 secunde. Frânarea de la 100 km/h până la oprirea definitivă o face în doar 32.2 metri, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 325 km/h.

Ca şi pe modelul Coupe, o altă noutate introdusă pe Huracan EVO Spyder este un nou sistem de roţi directoare spate şi un sistem de vectorizare a cuplului care funcţionează pe toate cele patru roţi, ambele fiind controlate prin Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI): o unitate centrală de procesare (CPU) care controlează fiecare aspect al comportamentului dinamic al mașinii, integrând pe deplin toate sistemele și setările dinamice pentru a anticipa următoarea mișcare și nevoile șoferului, interpretând acest lucru într-o dinamică perfectă de conducere.

Toate aceste informații sunt analizate și procesate de LDVI, după care sunt transformate în comenzi precise pentru sistemele dinamice a vehiculului. O „logistică în avans” mai este implementată prin intermediul controler-ului dinamic, ceea ce înseamnă că mașina nu reacționează doar, ci prezice cea mai bună configurație de conducere pentru următorul moment.

Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI), un set cuprinzător de acceleratori și senzori giroscopici plasați pe centrul de greutate al mașinii, a fost îmbunătățit până la versiunea 2.0. Cu o precizie îmbunătățită, acesta monitorizează în timp real atitudinea dinamică a vehiculului în ceea ce privește accelerațiile laterale, longitudinale și verticale, precum şi ratele de rotire sau a ruliului.

Suspensia magnetoreologică, modernizată şi aceasta la versiunea 2.0, adaptează instantaneu amortizarea după informaţiile oferite de LPI, iar un nou sistem avansat de control al tracțiunii, împreună cu sistemul de tracţiune integrală îmbunătăţit şi cel de vectorizare a cuplului, permite tracțiunii să fie direcționate chiar către o singură roată dacă este necesar.

Sistemul de direcție dinamică îmbunătățit Lamborghini Dynamic Steering (LDS), capabil să asigure o mai mare receptivitate în curbe în timp ce necesită unghiuri de direcție mai mici, este acum cuplat cu sistemul de direcție de pe roțile din spate pentru a asigura agilitate la viteză redusă, precum și o stabilitate maximă în curbele abordate cu mare viteză și la frânare în cele mai severe condiții.

Superioritatea aerodinamică a lui Huracan EVO este continuată cu Spyder. Cu acoperișul instalat sau dat jos, forţa de apăsare şi eficienţa aerodinamică este de peste cinci ori mai mare decât cea a originalului Huracan Spyder, fapte care nu susțin doar o manipulare dinamică şi plină de performanţă, ci şi confortul ocupanților. Debitul de aer al cabinei este minimizat, iar celor de la bord le este asigurată o deplasare mai liniştită.

Din punct de vedere vizual, modelul Spyder se deosebeşte de Coupe prin profilul lateral, dar este la fel de dinamic cu acoperiș instalat sau dat jos. Indiferent dacă acesta din urmă este la vedere sau ascuns, șoferul poate deschide electronic mica lunetă din spate, care funcționează şi ca un deflector de aer, amplificând în acelaşi timp sunetul generat de motor pătruns în interior. Acoperişul moale se poate scoate sau instala în 17 secunde până la viteze de 50 de km/h.

Pe măsură ce acoperișul este coborât în linişte, două aripioare în aceeași culoare ca și cea a caroseriei se ridică în sus din carcasa pliantă a acoperișului către scaunele din spate și se aliniază îmbunătățind poziţia joasă şi dinamică a mașinii. O conductă integrată între aceste aripioare reduce turbulențele în camera de sus în timpul conducerii fără acoperiş.

Noul Huracan EVO Spyder este prezentat în culoarea nouă Verde Selvans, o vopsea realizată din patru straturi, una din numeroasele disponibile atât în paleta standard, cât şi cea opţională. Opțiunile de interior includ noi decoraţiuni în Alcantara și mix-uri de piele, cu cusături și detalii care se potrivesc culorii caroseriei.

Un număr de pachete de stil sunt oferite, precum și materiale ușoare, cum ar fi cele compozite din carbon forjat și Lamborghini Carbon Skin, sunt disponibile la cerere și sunt evidențiate de noua funcție de iluminare ambientală personalizată. Programul Ad Personam permite personalizarea practic nelimitată a mașinii noi.

Standard sunt oferite jante noi Aesir de 20 de inci cu anvelope sport Pirelli P Zero.

În habitaclu, marea noutate este un ecran tactil capacitiv de 8.4 inci, al sistemului multimedia, poziţionat pe consola centrală deasupra butonului de pornire a motorului, înlocuind astfel majoritatea butoanelor care creau un peisaj monoton. Monitorul pune acum conectivitatea la vârfurile degetelor conducătorului auto, suportând şi un sistem de control prin gesturi cu mai multe degete.

Gestionarea funcțiilor maşinii, inclusiv a scaunelor, a climatizării și a stării sistemului LDVI în timp real, pune de asemenea la dispoziția ocupanților din cabină posibilități de infotainment, cum ar fi aceeaşi interfaţă Apple CarPlay cu integrarea smartphone-urilor. Sistemul multimedia cu grafică în stilul Lamborghini mai încorporează navigație și servicii conectate, inclusiv un radio web și un player video. Interfața intuitivă poate recunoaşte şi comenzi vocale, iar şoferul poate vorbi cu Siri în mod direct.

Un sistem opţional de telemetrie cu două camere este de asemenea oferit prin intermediul ecranului tactil, permițând înregistrarea și analiza avansată a telemetriei. Este disponibil și un hard disk integrat de mare capacitate pentru stocarea fișierelor multimedia.

Primii clienţi de Lamborghini Huracan EVO Spyder îşi vor primi maşinile din primăvara acestui an. Preţul de start în Europa pornește de la 202.437 de euro fără taxe.

Caracteristicile tehnice detaliate:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/