(video) Premieră mondială: Noul Suzuki S-Cross este de fapt vechiul model cu un facelift profund

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Suzuki a ales una din ultimele zile ale toamnei pentru a introduce noua generaţie a modelului S-Cross, cunoscută pe alte pieţe şi sub denumirea SX4 ori SX4 S-Cross. Deşi se foloseşte termenul „all-new”, adevărul este că modelul nu este complet nou în toate privinţele!

Chiar dacă se poate observa cu ochiul liber, aflaţi că platforma, toate agregatele principale și chiar cadrul caroseriei au rămas aceleași, însă există și schimbări.

Caracteristici cheie:

  • Partea din față a corpului este complet nouă. Capota a devenit mai înaltă și mai masivă. Spatele este, de asemenea, complet reproiectat. Chiar și forma ferestrelor suplimentare din montanții posteriori a fost schimbată. Arcurile roţilor includ aplicații din plastic. Toate blocurile optice sunt pe bază de LED-uri.
  • Interesant este că s-a reuşit păstrarea exactă a dimensiunilor anterioare: 4.300 x 1.785 x 1.585 x 2.600 mm! În același timp, crossoverul a devenit mai ușor: versiunea de bază pentru Europa va avea 1.195 în loc de 1.255 kg.
  • În interior, contururile panoului frontal au fost păstrate, iar volanul, consola centrală și panourile ușilor au rămas cele vechi. Cea mai semnificativă schimbare este un nou sistem multimedia (cu suport Apple CarPlay și Android Auto) ce rulează pe un monitor de 9.0 inci, montat acum deasupra deflectoarelor centrale de ventilaţie. Niciun fel de panou de bord digital sau vreo frână de parcare electrică nu există din păcate.
  • Bancheta posterioară are în continuare un mecanism de reglare a unghiului de înclinare. Volumul portbagajului este acelaşi sub raft (430 litri), însă capacitatea maximă cu bancheta rabatată a scăzut de la 1.269 la 1.230 litri.
  • O noutate în termeni de dotări şi echipamente este un sistem de camere la 360 de grade. Un acoperiş panoramic şi un cruise control adaptiv au fost disponibile şi anterior pe versiunile europene SX4.
  • Pe piața din Europa, din 2020, mașina este oferită fără alternativă cu un benzinar turbo 1.4 Boosterjet cu patru cilindri (mild hybrid), care a trecut pe modelul actualizat. Acesta generează 129 CP și 235 Nm și, în plus, este asistat de un demaror-generator de 48V, care în primele secunde de accelerație adaugă până la 14 CP și 50 Nm. O baterie compactă litiu-ion, parte din sistem, este montată sub scaunul pasagerului din față.
  • Cutia de viteze poate fi mecanică sau automată cu şase trepte. Mai mult, ambele cutii de viteze pot fi combinate fie cu tracțiune față, cât și tracţiune integrală în cadrul unui sistem Allgrip care include şi mai multe moduri de conducere. Șasiul tuturor mașinilor este cu suspensie spate semi-independentă.
  • În 2022 va fi disponibil cu un nou sistem de propulsie hibrid: combină un motor nou dezvoltat alimentat cu combustibil cu un singur Motor Generator Unit (MGU) și o transmisie cu schimbare automată a vitezelor (AGS). Prin intermediul său va fi disponibil atât condusul în regim hibrid, cât şi pur electric cu benzinarul deconectat pentru un consum redus de carburant.

Fabricat la filiala maghiară a Suzuki – Magyar Suzuki Corporation – vânzările noului S-Cross vor începe în Europa de la sfârșitul anului 2021, urmate de exportul în America Latină, Oceania și Asia.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Apropo, modelul a fost prezentat în premieră naţională şi în România:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise