(video) Premieră: Noul CUPRA Formentor e-HYBRID este disponibil cu două opţiuni de propulsie

Noul CUPRA Formentor e-HYBRID se anunţă ca fiind doilea vehicul plug-in hybrid al brandului, care se alătură modelului CUPRA Leon e-HYBRID. Sub capotă se poate opta pentru una din două opţiuni de propulsie.

https://youtu.be/nwXbsCuWhEY

Caracteristici cheie:

  • Unitatea-i de propulsie este formată dintr-un benzinar turbo de 1.4 litri cu 150 CP, un motor electric cu 115 CP şi o baterie litiu-ion de 13 kWh (cu un volum de 96 litri şi o greutate de 130 kg). Cutia de viteze DSG oferă un schimb rapid de trepte (şase la număr) şi nu are vreo legătură mecanică cu motorul, iar tracţiunea e doar pe puntea din faţă.
  • Versiunea care produce cumulativ 204 CP şi 350 Nm poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 7.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 205 km/h. Autonomia electrică se poate ridica până la 59 de km în ciclu WLTP. Consumul mixt anunţat este de 1.2-1.4 l/100 km, iar cantitatea mixtă de emisii nu trece de 26-32 g/km de CO2.
  • Versiunea VZ e-HYBRID care produce cumulativ 245 CP şi 400 Nm poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 7.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 210 km/h. Autonomia electrică se poate ridica până la 55 de km în ciclu WLTP. Consumul mixt anunţat este de 1.4-1.6 l/100 km, iar cantitatea mixtă de emisii nu trece de 31-35 g/km de CO2.
  • Maşina dispune, de asemenea, de un brake booster electric ce îi oferă capacitatea de a recupera energia de la frânare. De asemenea, încorporează un sistem suplimentar de răcire cu radiator propriu și rezervor de expansiune.
  • Modelul pornește întotdeauna în modul all-electric (atunci când bateria este suficient de încărcată). Unitatea comută în modul Hibrid dacă capacitatea energetică a bateriei scade sub un anumit nivel sau dacă viteza depășește 140 km/h. Când bateria este descărcată, grupul motopropulsor revine la modul hibrid. Bateria poate fi încărcată în doar 3 ore și 40 de minute utilizând un încărcător de 3.6 kW (Wallbox) sau mai puțin de 5 ore utilizând un încărcător de 2.3 kW.
  • La fel ca frații săi din gamă, CUPRA Formentor e-HYBRID integrează controlul dinamic al șasiului cu glisorul DCC, astfel încât vehiculul să poată fi reglat la infinit după nevoile șoferului. Pe scurt: amortizoare adaptive şi o servodirecţie progresivă sunt dotări compatibile cu ambele motorizări.
  • Gama de jante este compusă din modele de 18 şi 19 inci. Bara de protecţie posterioară include o imitaţie de difuzor şi de terminaţii a eşapamentului.
  • Spre deosebire de alte modele din gamă, datele afişate pe Digital Cockpit se concentrează pe propulsorul electrificat al vehiculului, de la autonomie până la modul de alimentare.
  • Doar pe modelele e-HYBRID există un buton specific plasat pe ușa șoferului, care permite deblocarea panoului care acoperă buşonul rezervorului de combustibil.
  • Volumul portbagajului îi este de 345 de litri.
  • Printr-o aplicaţie mobilă se poate controla sistemul de climatizare de la distanţă.

În Spania modelele se pot deja comanda. Preţul de start este de 36.640 şi 43.350 de euro respectiv. Producţia lor a început şi în showroom-uri vor ajunge din martie.

https://youtu.be/Vk6GlPO1_84

Detalii despre modele:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-editia-limitata-cupra-formentor-vz5-cu-motor-cu-cinci-cilindri/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/