(video) Premieră: Noile Audi RS 6 Avant performance şi RS 7 Sportback performance

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai puternice și mai rapide. Iată că a sosit momentul lansării noilor Audi RS 6 Avant performance și RS 7 Sportback performance, care oferă un surplus de putere din fabrică şi un aspect mai atrăgător, toate pentru a face o experiență de conducere mai emotivă.

Caracteristici cheie:

  • Puternicul motor V8 biturbo TFSI de 4.0 litri produce acum 630 CP (+30) și un cuplu maxim de 850 Nm (+50). S-a putut obţine o performanţă mai mare datorită utilizării unor noi turbocompresoare mai voluminoase, dar şi ca urmare a creşterii presiunii de supraalimentare de la 2.4 la 2.6 bar.
    • Modelele de performanță sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decât versiunile de bază RS 6 şi RS 7.
    • Cu toate acestea, mai puțin este uneori mai mult: izolarea redusă între compartimentul motorului, interior și partea din spate a vehiculului asigură performanța acestui RS 6 Avant, iar versiunea RS 7 va încânta clienții cu o experiență sonoră interesantă, de nivel următor.
    • Reducerea materialelor folosite pentru izolare fonică a uşurat automobilele cu opt kilograme. RS 6 Avant performance are acum 2.090 kg, iar RS 7 Sportback performance – 2.065 kg.
  • Puterea motorului este transferată printr-un tiptronic standard cu opt trepte, cu timpi de schimbare mai rapizi, către sistemul de tracțiune integrală permanentă.
    • Diferențialul central strict mecanic distribuie puterea motorului pe puntea din spate la un raport de 40:60 și, dacă apare un derapaj, se aplică automat un cuplu mai mare pe puntea cu o tracțiune mai bună: până la 70% se poate trimite pe faţă și până la 85% pe spate.
    • Însăşi diferențialul central autoblocabil este acum mai ușor și mai compact, îmbunătățind dinamica de condus.
    • Suplimentar, răspunsul direcției este mai exact, pasagerii beneficiind de o experiență de conducere mai agilă în general.
  • Noile versiuni vin standard cu jante turnate din aluminiu de 21 de inchi, într-un design de zece spițe, alături de anvelope care măsoară 273/35.
    • Pentru un aspect și mai sportiv, sunt disponibile jante ușoare de 22 de inchi, alături de jante standard turnate din aluminiu de 22 de inchi – în burnished glossy metallic black, matte gray, matte black sau matte neodymium gold.
    • Inspirat de motorsport, designul aerisit cu spițe 5-Y ajută la răcirea frânelor, iar jantele mai ușoare sunt fabricate într-un proces de forjare-frezare de înaltă tehnologie.
    • Noua jantă ușoară este cu aproximativ cinci kilograme mai ușoară decât cea din aluminiu de 22 inchi de pe actualul RS 6 Avant sau RS 7 Sportback. Drept rezultat, această reducere a greutății cu 20 kg a maselor nesuspendate sporeşte răspunsul accelerației.
    • Şi noile anvelope Continental “Sport Contact 7” 285/30 de înaltă performanţă, care fac parte din noua roată ușoară, joacă un rol cheie în reducerea greutății. Anvelopele oferă în mod constant o aderență mai bună atât pe drumurile uscate, cât și pe cele umede și reduc subvirarea la viraje făcute cu viteză, ceea ce face ca manevrabilitatea generală să fie mai precisă pe întreaga gamă de viteze. În plus, traseul de frânare este cu până la doi metri mai scurt cu noile roți atunci când se frânează de la 100 la 0 km/h.
  • Sistemul Audi drive select dynamic handling permite șoferului să controleze caracterul vehiculului. Sunt disponibile șase profiluri: eficiență, confort, auto, dinamic, precum și două moduri RS1 și RS2 personalizabile specifice.
    • Experiența modurilor de conducere în modelele de performanță este mult mai unică. De exemplu, modul coasting se activează acum doar automat în profilul de eficiență, ceea ce înseamnă că în intervalele de viteză de până la 160 km/h, oprește motorul cu ardere internă.
    • În plus, reglarea fină a software-ului unității de control a motorului face modificări mai strânse ale sarcinii în modul S atunci când modul dinamic sau S este activ
    • Şi software-ul actualizat din unitatea de control a transmisiei asigură timpi mai rapizi de schimbare a treptelor.
  • Modelele dispun standard de un RS Dynamic Package. Asta înseamnă că au o viteză maximă crescută şi limitată la 280 km/h, dynamic all-wheel steering (actualizarea software specifică RS ajută șoferul cu corecții active ale direcției pe punțile față și spate) și un diferențialul sport quattro pe puntea din spate.
    • Pachetul RS Dynamics plus este disponibil ca opțiune şi include un limitator de viteză la 305 km/h, pe lângă mecanisme de frânare carbo-ceramice RS. Clienții pot comanda etrierii în gri, roșu sau albastru, iar discurile măsoară 440 mm (față) și 370 mm (spate). Sistemul de frânare este cu 34 kg mai uşor decât omologul său din oțel!
  • Noile modelele pot fi vopsite standard în una din 16 culori la alegere, noi fiind Ascari Blue mat sau metalizat şi Dew Silver mat.
    • Modelele de performanță se vor mai putea deosebi prin componentele exterioare RS standard în gri mat, inclusiv oglinzile exterioare, spoilerul frontal, flaps-urile laterale frontale, inserțiile de pe pragurile laterale, railings-urile de pe acoperiş și ornamentele de pe geamurile laterale și difuzorul din spate.
    • Un matte carbon/black optics package este, de asemenea, o opțiune, în care railings-urile și ornamentele de pe ferestrele laterale sunt negre. Inelele Audi și numele modelului sunt disponibile la alegere în crom sau negru.
  • În interior, pachetele familiare de design RS în gri și roșu au fost extinse pentru a include culoarea albastră.
    • Janta volanului în Alcantara neagră are cusături contrastante în albastru Mercato, în timp ce covorașele de podea, partea laterală a consolei centrale și husa levierului dispun de cusături contrastante albastre.
    • Centurile de siguranță sunt în culoare ocean blue, cu inserții decorative într-o structură de carbon cu accente opționale albastre.
    • Levierul cutiei de viteze și partea laterală a consolei centrale sunt acoperite cu microfibră Dinamica, care constă din aproximativ 45% fibre PET reciclate, iar scaunele sport dispun de tapițerie din piele Valcona de înaltă calitate, perforată, cu cusături sub formă de fagure şi cusături contrastante în Mercato blue.
    • O altă caracteristică distinctivă este un LED care proiectează inscripția “RS performance” pe solul de lângă mașină.
    • Clienții pot comanda pachete de design RS în cele trei variante de culori disponibile, cu dotări suplimentare opționale. Se poate utiliza noul instrument de vizualizare “Audi Exclusive Customizer” pentru a proiecta vehiculele în mii de combinații individuale.
  • Audi virtual cockpit plus de 12.3 inchi, standard montat în spatele volanului, oferă noi caracteristici, inclusiv un indicator intermitent de schimbare a vitezei în modul de transmisie manuală, care schimbă afișajul rpm de la verde la galben la roșu, clipind într-o manieră identică cu cea utilizată în motorsport, pentru a indica timpul optim pentru schimbarea treptelor de viteză.
    • În plus, sistemul Launch Control semnalează momentul ideal pentru a accelera de pe loc, prin noi pictograme care imită comenzile unui semafor.

Automobilele pot fi comandate din 8 decembrie, fiecare costând minimum 135.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/