(video) Premieră: Noul Pagani Huayra R – cel mai frumos hypercar de circuit

Pagani introduce o nouă interpretare a modelului Huayra – versiunea de circuit Huayra R! Noul hypercar combină cel mai înalt nivel de inginerie auto și know-how aerodinamic cu o sensibilitate estetică fără precedent într-un exercițiu de stil care reprezintă expresia deplină a dezvoltării tehnologice a Pagani Automobili.

https://www.youtube.com/watch?v=s6N472eRrKo
https://youtu.be/E2u77Qo76T8
https://youtu.be/NVotZtoQND4

“Mașinile de curse de astăzi sunt axate exclusiv pe aerodinamică și sunt în mare parte produsul tunelului eolian. În anii 60 și 70, însă, mașinile erau foarte rapide, cu siguranță periculoase, dar frumoase. Mașinile sport prototip precum Ferrari P4 sau Ford GT40, sau mașinile Le Mans, aveau linii extrem de atractive, care sunt încă o sursă uriașă de inspirație pentru mașinile noastre de astăzi. Porsche 917 este preferatul meu, cu forma sa romantică, dar îndrăzneață, care dă impresia unei mașini foarte rapide. Este frumos, elegant și atemporal. Din această dorință de libertate și din experiența Zonda R și a mașinilor din trecut, a venit ideea lui Huayra R, ca o gură de aer proaspăt”, a declarat Horacio Pagani

https://www.youtube.com/watch?v=dUm-u6Wb99I

Caracteristici cheie:

  • Proiectul nu s-a bazat pe niciun model de producție, ceea ce a permis creșterea semnificativă a obiectivelor de dezvoltare pentru fiecare componentă individuală, forțând echipa din San Cesario Sul Panaro să abordeze o serie de provocări tehnice. În primul rând, dezvoltarea celui mai puternic motor cu combustie internă aspirat natural din istoria Pagani.
  • Este propulsat de un V12 natural aspirat de 6.0 litri, într-o versiune de curse, în parteneriat cu HWA AG. Produce 850 CP la 8.250 rpm şi 750 Nm între 5.500-8.300 rpm. Zona roşie pe turometru începe la 9.000 rpm.
  • Are un sistem de injecție directă de 200 bar ce optimizează performanța prin asigurarea eficienței maxime în ceea ce privește termodinamica și autonomia.
  • Provocarea de a-l face cât mai uşor posibil a fost îmbrățișată de inginerii din Affalterbach fără ezitare și după mai mult de doi ani de proiectare și dezvoltare, puternicul Pagani V12-R a înclinat balanța la o greutate totală de doar 198 kg!
  • Atașat de monococul central, cu care formează un element structural capabil să susțină sistemul de transmisie și subcadrele din aliaj de oţel cu crom-molibden, noul motor este excepțional de eficient și ușor de rulat, cu cicluri de service la fiecare 10.000 de km.
  • La fel, în parteneriat cu experţii de la HWA AG, a fost făcută o nouă cutie de viteze secvenţială cu şase trepte. Acționată de un ambreiaj de curse cu trei discuri metalice sinterizate, noua cutie de viteze nesincronizată cu un aşa-zis “dog ring” garantează o eficiență de frecare de 95%, oferă o precizie maximă a schimbării, timpi de schimbare extrem de reduși și o greutate totală de doar 80 kg!
  • Nou este şi sistemul de evacuare a gazelor de eşapament, făcut din Inconel 625/718, cu tuburi de o treime din grosimea celor utilizate în mod normal pe modelul stradal. Este acoperit integral cu ceramică pentru a proteja compartimentul motorului și pentru a asigura o mai bună disipare a căldurii direct către exterior. Prin el se produce un sunet care aminteşte de maşinile F1 de altă dată, însă este, de asemenea, echipată cu tobe de eșapament care pot fi montate în funcție de necesități, asigurându-se că emisiile de zgomot sunt reduse la limita FIA de 110 decibeli pentru pistele cu zgomot limitat.
https://www.youtube.com/watch?v=JI0kNpO4rAI
https://youtu.be/YYd4EqcIsiM
  • Strucura monococă a maşinii este fabricată folosindu-se cele mai noi tehnologii compozite dezvoltate, cum ar fi Carbo-Titanium HP62-G2 și Carbo-Triax HP62, Aceasta încorporează scaunele în totalitate, garantând o protecție maximă împreună cu structuri laterale specifice de absorbție a șocurilor și bare anti ruliu, menținând în același timp acces ușor la cabină. Greutatea uscată a maşinii este de doar 1.050 de kg!
  • Maşina are o caroserie din fibră de carbon şi un bodykit corespunzător unuia de circuit, cu numeroase elemente aerodinamice (inclusiv active) şi prize de aer pentru răcirea frânelor, motorului şi altor componente. La o viteză de 320 de km/h poate dezvolta 1.000 de kg de forţă de apăsare.
  • Are o nouă suspensie din aliaj de aluminiu forjat, cu braţe duble independente, cu arcuri elicoidale și amortizoare active controlate electronic.
  • În parteneriat cu Brembo s-au făcut noi mecanisme de frânare cu discuri carbo-ceramice auto ventilate CCM-R (410×38 pe faţă / 390×34 mm pe spate), cu etrieri de curse cu câte şase pistoane. Acestea stau în spatele unor roţi cu anvelope slick Pirelli P Zero (disponibile în versiuni Dry sau Wet; în mărimi de 275/675 R19 pe faţă şi 325/705 R19 pe spate) şi nişte jante monolitice din aliaj de aluminiu forjat (19 inci), dezvoltate în colaborare cu APP Tech.
  • În interiorul habitaclului, sistemul de stingere este activat automat în caz de incendiu, în timp ce scaunele, care sunt complet integrate în monococ, sunt echipate cu centuri de siguranță în șase puncte și acoperite cu material ignifug Nomex. Capitonarea specială Ener-Core EC 50, aprobată de FIA, asigură o poziție optimă de conducere, adaptându-se perfect la forma corpului ocupanților, în timp ce tetierele din fibră de carbon sunt, de asemenea, dotate cu protecție laterală dedicată.
  • Toate comenzile esențiale, cum ar fi controlul tracțiunii, selectarea setărilor ABS, comunicarea radio și alte funcții importante sunt disponibile imediat pe volanul detaşabil rapid, reglabil pe înălțime și lungime, cu padele în spatele său pentru schimbul treptelor de viteză, care poate fi extras pentru un acces mai ușor în cabină.
  • Comenzile secundare, cum ar fi luminile, setările pentru motorul, suspensie şi frâne sunt disponibile pe consola centrală. Un afișaj de bord de înaltă rezoluție, complet personalizabil, pentru motor, alimentează șoferul cu informațiile necesare pentru a monitoriza starea vehiculului. Telemetria de la bord înregistrează toate datele vehiculului, permițând șoferului și echipei sale să analizeze performanța, să găsească setările perfecte ale vehiculului pentru orice pistă setată și să monitorizeze vehiculul.
  • Pentru a se potrivi perfect ergonomiei șoferului, setul de pedale reglabile a fost proiectat la comandă în parteneriat cu AP Racing exclusiv pentru Huayra R și încorporează principiile de greutate/stil care stau la esența acestei mașini.

Pentru clienţi Pagani va organiza un calendar plin de evenimente, curse şi alte întâlniri sub denumirea Arte in Pista, cu participarea asistenţilor Pagani și sprijinul șoferilor profesioniști.

Producţia hypercarului cu tracţiune spate este limitată la doar 30 de exemplare. Preţul de start îi este de 2.6 milioane de euro + taxe!

Cmentariile sunt închise