(video) Premieră: Noul Porsche Mission X Concept anticipează un viitor supercar electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 8 iunie, s-au marcat în întreaga lume, inclusiv la Chişinău, 75 de ani de maşini Porsche sau 75 de ani de când brandul auto Porsche s-a născut. Pe data de 8 iunie 1948, modelul Porsche 356 No.1 Roadster primise autorizația generală de operare.

Aseară, în Porscheplatz din Zuffenhausen s-a dat o mare petrecere cu această ocazie, iar printre toate a fost arătat supercarul viitorului. Conceptul Porsche Mission X este un electromobil performant cu peste 1.500 de CP, care se va transforma în model de serie cam prin 2027.

Caracteristici cheie:

  • Dezvoltatorii l-au pus la egalitate cu modelele legendare Porsche 959, Porsche Carrera GT și Porsche 918 Spyder, care la un moment dat erau cele mai avansate, puternice și scumpe din gamă. Cu toate acestea, în crearea conceptului Mission X designerii s-au inspirat din mașinile de curse Porsche 917 care au strălucit pe piste la sfârșitul anilor 60 și începutul anilor 70, un rezultat în acest sens fiind văzut în modul de deschidere a portierelor şi construcția lor.
  • La proiect s-a lucrat de multă vreme în cadrul Centrul de Design Porsche, drept sursă de inspiraţie fiind şi proiectele Porsche Unseen care au fost create între anii 2005-2019, mai ales prototipul 919 Street.
  • Mission X are un monococ şi o caroserie din fibră de carbon, jante cu prindere centrală (cu diametru de 20 inchi în față și 21 inchi în spate), aerodinamică activă și suspensie cu amortizoare reglabile (compresia şi reculul se modifică separat).
  • Lungimea coupeului este de 4.5 metri, lățimea este de aproximativ doi metri, înălțimea este mai mică de 1.2 metri, iar ampatamentul este de 2.73 metri.
  • Are o baterie care se află în spatele scaunelor, respectiv cât mai aproape de centrul mașinii. Cockpitul include două ecrane, un volan tip manşă şi scaune din carbon integrate în monococ, cu centuri de siguranţă cu prinderi în şase puncte. În fața pasagerului există un dispozitiv de navigație detașabil, care combină un cronometru mecanic cu un mic monitor.
  • Alte detalii concrete despre acest hypercar electric nu există.
    • Însă compania Porsche a declarat că, dacă Mission X va intra în producție, atunci va avea o densitate de putere de 1 CP/kg și un sistem electric de 900V cu încărcare rapidă de două ori mai performantă, mai rapidă decât poate oferi actualul Taycan Turbo S. 
    • Forța de apăsare generată o va depăşi pe cea a actualului Porsche 911 GT3 RS.
    • Modelul eventual de serie se doreşte a fi cel mai rapid vehicul stradal de pe Nürburgring Nordschleife!

Petrecerea de aseară, dată acasă la Porsche, în reluare:

Mai multe detalii despre Porsche Mission X:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/