(video) Premieră: Noul Range Rover Evoque facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Range Rover Evoque are un caracter carismatic, sofisticat, cu designul său reductiv, dar actualizat acum cu cele mai noi tehnologii și alegeri de materiale luxoase pentru clienții moderni. Modelul lansat la sfârşit de 2018 suferă un facelift, însă schimbările practic nu afectează exteriorul. Mai multe noutăţi găsim la interior.

Caracteristici cheie:

  • Noul Range Rover Evoque 2024 prezintă o evoluție subtilă a designului său exterior. A primit o nouă grilă de radiator (oferă acum un aspect unificat întregii mărci Range Rover) și noi faruri Pixel LED super-subțiri cu o semnătură luminoasă integrată, care oferă un aspect tehnic, asemănător unor bijuterii. Noile accente și culori exterioare completează, de asemenea, plafonul plutitor caracteristic, talia neîntreruptă și mânerele retractabile ale ușilor.
  • Standard pe Dynamic HSE și Autobiography, noul sistem de faruri are de trei ori mai multe LED-uri decât farurile anterioare Matrix LED. Fiecare far are patru module de pixeli, care conțin câte 67 de LED-uri controlate cu precizie. Ele se adaptează cu precizie la condițiile de drum din față pentru a oferi faza optimă înainte.
    • Dynamic Bend Lighting utilizează date despre viteză și direcție pentru a răspunde la drumul din față și pentru a ilumina colțurile și marginile întunecate, în timp ce faza lungă poate focaliza lumina la aproape jumătate de kilometru în față, pentru o vizibilitate optimă. 
    • Capabil să arunce umbre în jurul a patru obiecte care se apropie și să evite orbirea, Adaptive Driving Beam se adaptează automat la viteza vehiculului, proiectând un fascicul larg la viteze reduse și un fascicul mai intens și mai lung peste 70 km/h.
  • Paleta de culori prezintă acum nuanţele Arroios Grey, Tribeca Blue şi Corinthian Bronze, în timp ce opțiunile de acoperiș în contrast le permit clienților să-și exprime individualitatea, cu Narvik Black și Corinthian Bronze din care să aleagă. Un total de opt modele de jante din aliaj de până la 21 de inchi și cinci finisaje noi.
  • În interior, filosofia de design este amplificată printr-un nou ecran tactil din sticlă curbată de 11.4 inchi, care pare să plutească în linia ochilor șoferului, eliberând în același timp spațiu pentru depozitarea interioară și încărcarea wireless a telefoanelor. 
    • Rulând sistemul multimedia Pivi Pro, cu software Over The Air și Amazon Alexa încorporat, noua consolă centrală oferă clienților o experiență digitală confortabilă și perfectă.
    • Comenzile pentru climă, scaune și volumul audio sunt întotdeauna vizibile prin noile bare laterale, cu comenzi glisante multifuncționale pe ambele părți.
    • Pivi Pro suportă Apple CarPlay şi Android Auto wireless.
    • Noul Range Rover Evoque este, de asemenea, activat pentru Wi-Fi cu un plan de date. Pivi Pro dispune de tehnologie dual eSIM încorporată și arhitectură bazată pe cloud, ceea ce înseamnă că oferă acces complet la o gamă de aplicații online – inclusiv Spotify și Deezer – integrate în sistemul de infotainment.
  • Un design curat al consolei centrale include un nou levier al cutiei de viteze pentru modelele cu transmisie automată. Cabina este făcută și mai primitoare cu un acoperiș panoramic care o scaldă în lumină naturală (este opţional şi montat fix pe Dynamic HSE, cu trapă doar pe Autobiography).
  • Cele mai recente tehnologii și inovații în materie de materiale promovează, de asemenea, bunăstarea în cabina împrospătată, oferită de una dintre cele mai sofisticate tehnologii de curăţare a aerului interior din clasă, disponibilă pentru prima dată – Cabin Air Purification Plus.
    • Este parte a pachetului opțional Confort sau vine standard pe Autobiography.
    • Este activat prin apăsarea butonului Purify de pe pagina Air Quality din Pivi Pro și funcționează pentru a reduce nivelul de alergeni sau particule din interiorul vehiculului prin filtrare PM2.5 și management CO2.
    • Utilizează tehnologia nanoe X pentru a combate agenții patogeni și pentru a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor, bacteriilor și alergenilor, în timp ce tehnologia aplicației Air Quality Index (AQI) permite clienților să monitorizeze calitatea aerului exterior la locația lor și la destinație pe ecran.
  • Opțiunile de materiale tactile includ scaune acoperite cu tapiţerie fără piele Ultrafabrics (cu inserții textile din poliuretan cu o nouă perforație distinctă) sau cu textil Kvadrat (este singurul SUV din clasa sa disponibil cu amestec din lână Kvadrat – o alternativă luxoasă, tactilă și contemporană la piele).
    • Materialul textil inovator face obiectul unor teste interne ample de durabilitate în laboratorul de materiale Range Rover. Pentru a se asigura că oferă longevitate și robustețe, materialele trec prin 60.000 de cicluri de testare la abraziune – echivalentul a 10 ani de utilizare – cu teste UV care simulează expunerea de trei ani la lumina puternică a soarelui în doar o lună.
  • Opțiuni de materiale inovatoare sunt disponibile pe lângă pieile tradiționale, în timp ce noi detalii sofisticate – inclusiv Moonlight Chrome găsite pe noul volan, ornamentele consolei centrale și deflectoarele de ventilație – oferă un nou aer de rafinament. 
    • Moonlight Chrome completează noile elemente de finisare, care includ aluminiu anodizat tehnic deschis sau anodizat întunecat (în funcție de model), furnirul de frasin în Shadow Grey oferind un finisaj elegant pentru Range Rover Evoque Autobiography.
  • Clienţii vor putea alege maşina în echipările Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE şi Autobiography.
  • Range Rover Evoque oferă, de asemenea, una dintre cele mai sofisticate suite de tehnologii ce implică ale sale camere video: 3D Surround View, ClearSight Ground View și ClearSight Interior Rear View.
  • Motorizarea de top este P300e plug-in hybrid, care s-a ales cu o baterie de 14.9 kWh cu o chimie nouă şi încărcabilă rapid DC, care permite înregistrarea unei autonomii de până la 62 km conform WLTP.
    • Grupul motopropulsor hibrid electric combină un motor eficient pe benzină Ingenium cu trei cilindri cu un motor electric de 80 kW, oferind o putere totală de 309 CP şi 0-100 km/h în 6.4 secunde.
    • Încărcarea rapidă folosind curent continuu este standard la Evoque P300e, asigurând încărcări rapide departe de casă în doar 30 de minute (50 kW). Folosind un încărcător casnic de 7 kW, încărcarea 0-100% poate fi finalizată în aproximativ două ore.
    • Pe lângă modelul PHEV, rămân la ofertă alte agregate pe benzină şi diesel, deşi toate au fost electricificate prin tehnologia mild-hybrid. Tehnologia îmbunătățește eficiența și reacția prin utilizarea unui generator de pornire integrat cu centură (BiSG) pentru a colecta energie care se pierde în mod normal la frânare și decelerare. Este stocată într-o baterie litiu-ion de 48V și injectată la accelerare, oferind o funcționare mai rafinată a sistemului de pornire și oprire care economisește combustibil.
  • Într-un final devine disponibil Adaptive Dynamics (pe toate în afară de D165, D200, P250 și PHEV). Sistemul asigură că rigiditatea suspensiei este optimizată pentru condițiile de condus, îmbunătățind confortul și manevrabilitatea. Există chiar și o calibrare specifică pentru conducerea în off-road, în timp ce modificarea parametrilor de conducere prin intermediul sistemului Configurable Dynamics oferă performanțe și agilitate excepționale pe șosea.
    • Capacitatea supremă pe toate terenurile este garantată de sistemul inteligent de tracțiune integrală la cerere (AWD), oferind o distribuție optimă a cuplului pentru a se potrivi condițiilor, indiferent dacă şofaţi dinamic pe șosea sau porniţi din loc pe suprafețe alunecoase.
    • Terrain Response 2 este accesibil prin Pivi Pro și permite șoferului să ajusteze setările vehiculului pentru a se potrivi cu mediul de condus, cu o alegere dintre modurile Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic şi Automatic.

Noul Range Rover Evoque este disponibil pentru comandă acum.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise